• Haberler
  • Malatya
  • '40 Ton Arpayı Depremzede Çiftçilerimize Ücretsiz Dağıtacağız'

'40 Ton Arpayı Depremzede Çiftçilerimize Ücretsiz Dağıtacağız'

Yeşilyurt Belediyesi'nden Depremzede Çiftçilere Büyük Destek!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit ile Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak, Cumhuriyet Örnekköy’de faaliyetlerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında gerçekleştirilen arpa hasadı etkinliğine katıldı.Başkan Geçit, hasadı yapılan 40 ton arpayı depremzede çiftçilere ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.
Başkan Geçit Talimat Verdi, Arpalar Depremzede Çiftçilere Dağıtılacak
Yeşilyurt Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında ekimi yapılan arpaların hasadına başlandı.Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit’in talimatının ardından hasadı yapılan 40 ton arpa, ilerleyen günlerde yapılacak bir etkinlikle depremzede çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt’un tarım ve hayvancılık alanında ki güçlü potansiyelini sürdürülebilir hale getirmek için her türlü desteği verdiklerini söyledi.
“Çiftçilerimizin Her Zaman Yanındayız”
40 ton arpayı düzenleyecek özel bir etkinlikle depremzede çiftçilere dağıtacaklarını söyleyen Başkan Geçit, “Tarımsal üretim bir ülkenin en önemli stratejik alanı ve olmazsa olmazıdır. Yakın zamanda tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci başta olmak üzere yaşanan afetler, depremler, Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer tüm toplumsal olaylarda tarımsal üretimin insanlık hayatı için ne kadar önemli olduğunu hepimiz yakından gördük. Tarımsal üretimin aksaması halinde yaşanabilecek ciddi sorunlarhepimizin malumudur. Tarımsal üretimin yanı sıra tarımsal stoğungüçlü olması ülkemiz ve şehirlerimiz için büyük bir önemi vardır. Belediye olarak verimli tarım arazileriyle, havası ve suyuyla, çalışkan insanlarıyla tarımsal anlamda güçlü bir potansiyele sahip ilçemizin bu imajını korumak, güçlendirmek ve sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak için her türlü desteği veriyoruz.Yeni dönemde tarımsal hizmetlere ağırlık vereceğiz, burada kurulan tarımsal alanlarımızı daha aktif ve hareketli hale getireceğiz. İlçemizde başlatılan tarımsal projeleri destekleyeceğiz, kamu kurumlarımızla işbirliğimizi güçlendireceğiz.Bugün ki arpa hasadımızın özel bir tarafı var. Geçtiğimiz yıl yaşanılan büyük deprem felaketlerinde ciddi zararlar gören depremzede çiftçilerimize burada hasadı yapılan 40 ton arpayı ücretsiz vereceğiz. Hemşehrilerimizin ve çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Hasat sezonumuz ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun.” diye konuştu.
Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise konuşmasında Yeşilyurt’un tarım ve hayvancılıkta zengin bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yaparken, “Yeşilyurt Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen tarımsal hizmetler neticesinde hem üretimler kalıcı ve sürdürülebilir hale geliyor hem de çiftçilerimize örneklik teşkil ediyor. Burada hasadı yapılan arpaların ihtiyaç sahibi çiftçilerimize dağıtılacak olması da ayrı bir değer taşımaktadır. Bu tür destekler birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının daha fazla güçlenmesine vesile olmaktadır. Böylesine güzel ve anlamlı bir projeyi hayata geçiren Yeşilyurt Belediyemize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sinan Çolak ile Mahalle Muhtarlarının yanı sıra bölgede çiftçilik yapan vatandaşlarda arpa hasadına katıldılar. 
Etkinliğe katılan Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise, “Yaklaşık 100 dönümlük alanda ekimi yapılan arpaların artık hasat zamanıdır. Ülkelerin gıda yeterliliği noktasında elinin güçlü olması çok önemlidir. Şehrimizde ve bölgemizde atıl vaziyetteki alanların üretime dahil edilmesi, gıda stoğunun yeterli düzeye gelmesine vesile olacaktır. Malatya, tarımsal üretim kapasitesi, bitki deseni, su kaynakları ve insan kaynakları açısından oldukça geniş yelpazeye sahip, kendisine has coğrafi özellikleri olan bir şehirdir. Tarım arazilerimizin üretime daha fazla dahil edilmesi, bu alanda üretim yapmak isteyenleri teşvik edecek görüntüye sahip olmasını bizler destekliyoruz. Yeşilyurt Belediyemizin öncülüğünde atıl vaziyetteki buradaki arazinin üretimin yanı sıra AR-GE alanı olarak değerlendirilmesi hepimizi mutlu etmektedir. Burada bin bir emek ve alın teriyle üretimi yapılıp hasadı gerçekleşen arpaların ihtiyaç sahibi çiftçilerimize dağıtılacak olması da ayrı bir güzelliktir. Çiftçilerimizi bu zor dönemde yalnız bırakmayan, tarıma desteklerini eksik etmeye Belediye Başkanımızın nezdinde mesai arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme