Dedeler ve torunları yaz Kur'an kursunda buluştu

Malatya'da yaz Kur'an kursuna devam eden öğrencilerin dedeleriyle halat çekme oyunu gibi bir dizi etkinlik düzenlemeleri renkli görüntüler oluşturdu.

Malatya'da yaz Kur'an kursuna devam eden öğrencilerin dedeleriyle halat çekme oyunu gibi bir dizi etkinlik düzenlemeleri renkli görüntüler oluşturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Temmuz itibari ile "Elif, Be, Te, Se, Cim Başlıyor Kur’an Sevincim" sloganı ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da başlayan yaz Kur’an kursları, tüm coşkusuyla sürüyor.

Sabahın erken saatlerinde camilerin ve Kur'an kurslarının yolunu tutan binlerce öğrenci, Kur'an-ı Kerim dersi başta olmak üzere düzenlenen çeşitli etkinlik ve oyunlarla dini temel bilgileri eğlenerek öğreniyor.

Merkez Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesinde bulunan Faik Erdoğan Vakfı Camii'nde Kur'an-ı Kerim dersinin ardından Cami bahçesinde ailelerinin katılımıyla halat çekme, ağızda kaşıkla top ve çuval yarışı gibi birbirinden güzel etkinlikler düzenlendi.

Özellikle öğrencilerin dedeleriyle oynadıkları halat çekme oyunu ve çuval yarışı, renkli görüntüler oluşturdu.

Öğrenciler, veliler ve kurs hocaları, yapılan etkinlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA Mmhabiri ile paylaştı.

"Hocamız etkinlikler düzenliyor, arkadaşlarımızla birlikte etkinliklere katılıp eğleniyoruz"

Yaz tatili olması nedeniyle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için camiye geldiğini söyleyen öğrencilerden Muhammed Gençkaya, "Arada bir hocamız etkinlikler düzenliyor, arkadaşlarımızla birlikte etkinliklere katılıp eğleniyoruz. Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz, namaz kılıyoruz. İbadetler yapıyoruz. Dedelerimizle çeşitli oyunlar oynuyoruz. Bugün halat çekme, yakan top, kaşıkla yumurta gibi oyunlar oynadık" dedi.  

"Dedelerimizle halat çekme oyununu oynadık"

Kur'an kursuna geldiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Muhammed Mustafa Ünal, "Okulların tatil olmasıyla beraber 1 Temmuz itibariyle Kur'an kursları açıldı, bundan çok mutluyuz. Burada Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Öğle namazlarına katılıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını ve dini bilgiler öğreniyoruz. Hocamız her gün sağ olsun bize hayırseverlerin katkısıyla simit poğaça, meyve suyu, dondurma gibi ikramlarda bulunuyor. Bu yüzden çok mutluyuz. Bundan dolayı hocamıza çok teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun. Bugün dedelerimizle birlikte halat çekme oyununu oynadık. Sonra da çuval, kaşıkla yumurta gibi oyunlar oynadık. Kur'an kursuna geldiğimiz için çok sevinçliyiz." diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi.

"Bu tür etkinliklerle torunların ve dedelerin birbiriyle kaynaşması sağlanıyor"

Velilerden Emin Dağkuşu, "Kur'an kursları çocukların camiyle tanışması, imamla tanışması, birbiriyle tanışması açısından çok önemlidir. Çocuklar da birbiriyle tanışıyorlar, güzel bir şeydir. Çocuklarla bir yarışma yaptık. Bu tür etkinlikler torunların, babaların, dedelerin birbiriyle tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oluyor. Ve özellikle de Camiyle tanışmaları sağlıyor. Çok güzel bir etkinlik oldu. Biz de sevindik. Çocuklarımız da sevindi" şeklinde konuştu.

"Bu tür etkinlikler kuşaklar arası bilgi aktarımı yönüyle de anlamlı"

Bugün güzel farkındalık oluşturacak bir etkinliğin düzenlendiğini belirten velilerden Bülent Özdemir ise "Yaz Kur'an kurslarıyla beraber çocuklarımızın toplandığı bölge olan camilerin ve Kur'an kurslarımızda ekstra böyle faaliyetlerin olması çok önemli. Kuşaklar arası bilgi aktarımı açısından bunlar çok çok önemli ve çocuklarımızın özellikle günümüzün sorunu olan teknolojik bağımlılıklarından uzaklaşmaları açısından da anlamlı. Bu etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çok güzel verimli etkinlik oldu. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum. Çünkü çocuklarımız ve büyüklerimiz arasında yani kuşaklar arasında güzellikler sağlayacağa inanıyorum" dedi.

"Kuşaklar arasında bir iletişim oluşuyor. Çocuklar çok mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz"

1 Temmuz'da yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla 150 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Faik Erdoğan Camii İmam Hatibi Medeni Kaya, şöyle devam etti: "Camimizin üst katında erkekler, alt katında ise kız öğrencilerimiz var. Üçü erkek ikisi bayan görevli ile çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler derslerini veriyoruz. Namaz ve abdesti uygulamalı olarak öğretiyoruz. Çeşitli oyunları da oynatıyoruz. Ayrıca her gün Kur'an Kursuna gelen çocuklarımıza simit, poğaça ikram ediyoruz. Bazen dondurma ikram ediyoruz. Kur'an Kursunda başarılı olan ve namazda artı alan çocukları da futbol saha maçına, yüzmeye ve pikniğe götürüyoruz. Bu şekilde çocuklarımız hem eğleniyorlar hem de bizimle beraber camiye gelerek caminin ortamında alışmış oluyorlar. Az önce gördüğünüz gibi de dedelerle de bir araya geliyorlar. Aynı zamanda yani kuşaklar arasında burada bir iletişim olmuş oluyor. Çocuklar çok mutlular. Biz de mutlu oluyoruz." (İLKHA)

Bakmadan Geçme