Kerim Yazıharman ve İbrahim Murat Gündüz

'17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı iken uğradığı hain saldırı sonucu şehit edilen Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nu rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad olsun'

Kerim Yazıharman ve İbrahim Murat Gündüz “17  Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı iken uğradığı hain saldırı sonucu şehit edilen Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nu rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad olsun.”

Malatya'nın tanınmış simalarından, halk arasında Hamido ismiyle bilinen Hamit Fendoğlu, vefatının yıl dönümünde, milliyetçi camianın öne çıkan iki figürü tarafından hürmet ve merhametle anıldı.

 Etlik Ülkü Ocakları'nın lideri Kerim Yazıharman ile Adana'nın milliyetçi çizgideki tanınmış iş insanı İbrahim Murat Gündüz, Fendoğlu'nun mazlumların yanında yer alarak, dik duruşu ve inandığı değerleri savunma konusundaki kararlılığına dikkat çekerek, halk nezdindeki sevgi ve saygının altını çizdiler.

Kerim Yazıharman ve İbrahim Murat Gündüz, Hamit Fendoğlu'nun kişiliğine dair düşüncelerini paylaşırken, onun hiçbir zaman mazlumu ezmek yerine, inandığı hakikatler uğruna mücadele veren bir karakter olduğunu vurguladılar.

Yassıada'da yaşanan acı dolu günlerde dahi, Adnan Menderes'e sadakatini koruyan ve sonrasında milletvekili olarak kimi zaman tartışmalı da olsa, Demokrat Partililere yapılan haksızlıkların hesabını sorma çabası içerisine giren Fendoğlu'nun, komünizmle mücadelesi geniş halk kesimlerince takdirle karşılandı.

Bu iki saygın şahsiyetin ifadeleriyle, Hamido'nun halk nezdindeki sevgi ve saygı dolu imajı, onun mazlumu koruma ve doğruları savunma yönündeki sarsılmaz duruşuyla pekiştirilmiş oldu.

 

Bakmadan Geçme