• Haberler
  • Malatya
  • Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde Satranç Turnuvası Düzenlendi

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde Satranç Turnuvası Düzenlendi

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde Satranç Turnuvası Düzenlendi

Malatya İl Halk Kütüphanesi tarafından Satranç Turnuvası düzenlendi. Malatya İl Halk Kütüphanesinin müdavimleri ile kütüphane üyelerinin kayıt yaptırdıkları satranç turnuvası tek kategoride oynandı. 13- 14 Mayıs 2024 tarihlerinde İl Halk Kütüphanesinde ilk kez düzenlenen satranç turnuvası, kütüphane kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gördü. 

Turnuva açılışına Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Yener Oba, 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin, Müdür Yardımcısı Muzaffer Kaçmaz, Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ile kütüphane üyesi olan sporcular katıldılar. 

Turnuva birincisine tablet, ikinci ve üçüncü olan sporculara kitap seti ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin konuşmasında, “Kütüphane üyelerimizin satranç salonumuzda sürekli olarak satranç oynadıklarını görünce, satranç turnuvası düzenlemek istedik. Satranç turnuvasına yoğun ilgi olduğunu görünce, bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi planladık. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza ve turnuvamıza desteklerinden dolayı Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy’a teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi. 

Turnuvada dereceye giren sporcular şöyle oluştu: 
1. Abdulbaki Aytekin
2. Enes Erdem
3. Hüseyin Melih Şahin
 

Bakmadan Geçme