Mobil Basın Evi Malatya'da

Ankara Gazeteciler Cemiyeti, doğal afet ve kriz dönemlerinde sahada zor şartlarda çalışan gazetecilerin ihtiyaçları için Mobil Basın Evi oluşturdu.

Yazılı veya görsel haber üretimi ve canlı yayını için gazetecilerin ihtiyaç duyabileceği tüm teknik donanımı barındıran Mobil Basın Evi, ilk görevinde deprem bölgesindeki gazetecilere destek ekipmanı götürdü. 
Araç sadece haber üretimi için değil gazetecilerin hijyen ve acil barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de görev yapacak.
Amaç, aynı Basın Evi’nde olduğu gibi gazetecilerin ihtiyaç duyabileceği tüm teknik ve teknolojik olanakların haber üretimi için ücretsiz kullanımını sağlamak.
Mobil Basın Evi aracı doğal afetlerde, seçim, kriz, savaş ve çatışma bölgeleri gibi sıcak olay yerlerinde görev yapan gazetecilerin ihtiyaçları tespit edilerek donatıldı. Başta serbest gazeteciler ve kurumsal desteğe ulaşamayan günlerce arazide görev yapmak zorunda kalan gazeteciler için tasarlanan araçta kişisel ve mesleki ihtiyaçlar karşılanabilecek.
Araçta video haber üretimi ve yayını için sabit kamera setleri, ışık ve ses kayıt teçhizatı, uydu internet bağlantısı, sabit kurgu bilgisayarı, ödünç diz üstü bilgisayarlar, ödünç fotoğraf makineleri ve ödünç kamera-tripod ve video kayıt setleri bulunacak. 
Gazeteciler Cemiyeti, Mobil Basın Evi’nin ilk görev yeri olarak deprem bölgesini belirledi. 
Mobil Basın Evi’nde görevli Erhan Karadağ, Malatya’da Basın Konteyner Sitesinde yer alan gazetecilerle bir araya geldi.
İlk olareak sorun istek ve talepler ela alındı.
Ekipte Erhan Karadağ, Ayşe Gültekin, Alican Sağın ve Aygün Ünal yer aldı.
 

Bakmadan Geçme