• Haberler
  • Spor
  • Yenimalatyaspor? Tahtayı Kapatanların Hiç mi Suçu Yok?

Yenimalatyaspor? Tahtayı Kapatanların Hiç mi Suçu Yok?

Turizim Kurumdaki görevinin yanı sıra farklı dönemlerde Malatyaspor kulübünde basın sözcülüğü, genel sekreterlik, tesisler sorumluluğu gibi görevlerde bulunan Ali Cengiz Malatya Futbolu ile ilgili olarak

Turizim Kurumdaki görevinin yanı sıra farklı dönemlerde Malatyaspor kulübünde basın sözcülüğü, genel sekreterlik, tesisler sorumluluğu gibi görevlerde bulunan Ali Cengiz Malatya Futbolu ile ilgili olarak;
Geçmişte 10 yılı aşkın bir süreyle Malatyaspor’un iyi günlerinde, kötü günlerinde yöneticilik yaptım. Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Trabzonspor’u devirmenin, UEFA Kupasında İsviçre’nin en güçlü kulübü Basel ile kafa kafaya oynamanın mutluluğunu da yaşadık, küme düşmenin üzüntüsünü de. Şartlar ne olursa olsun kulübü ligden çekmeyi veya benzer bir eylemi aklımıza getirmedik. 
Yeni Malatyaspor kulübünün bu sene ligden çekilerek küme düşmesine neden olunmasını kınıyorum. 
Transfer tahtasının açılması ancak ve ancak borçların ödenmesiyle mümkündür.
Kimse kimseyi kandırmasın. FIFA’ya gitmiş dosyaların tek çözümü bu borçların ödenmesidir; ne TFF ile ne başka bir yurtiçi kurumla bu sorunu çözemezsiniz. Federasyondan 2024-25 sezonuna, haklar saklı kalmak kaydıyla, katılmama talebinde bulunmak aldatmacadan başka bir şey değildi. Bu sene bulamadığınız parayı seneye de bulamayacağınız aşikardır. Ligden çekilme çok ciddi bir karardır, bu karar tüm üyelerle görüşerek alınmalıydı. 
Adil Gevrek yönetimi bıraktığında başka bir yönetim gelmişti, yasa dışı şekilde bu yönetimden tekrar alındı; madem paranız yoktu neden işbaşına geldiniz? Kulübü ekonomik zorluklara sokup transfer tahtasını kapatan sizlersiniz. Biz bırakırsak kim alacak demek de anlamsızdır. Gevrek’in ısrarla görevi bırakmaması akla futbolcularda bulunan ödenmemiş çekler veya taahhütlerin varlığı mı? 
Amaç bu çekleri kurtarmak mı? Başka bir anlam veremiyorum. 
Aynı sıkıntıları yaşayan sehirlerden Elazığ Diyarbakır Sakarya koceli Manisa ŞanlıUrfa  takımları yerel yönetim ve iş insanlarinin destekleriyle  tekrar toparlanma sürecine girdiler
Futbolda aynı sıkıntıları yaşayan şehirlerden Elazığ, Diyarbakır, Sakarya, Kocaeli, Manisa ve Şanlıurfa’nın takımları yerel yönetim ve iş insanlarının desteğiyle tekrar toparlanma sürecine geldiler; şehirlere heyecan geldi. 
Yeni Malatyaspor’un 3. Lige düşmesi kaçınılmaz gibi gözüküyor. 
Bence şehrin dinamikleri halen BAL Liginde mücadele eden Malatyaspor etrafında bir araya gelerek, efsaneyi 3. Lige çıkarma hedefine kilitlenmeli.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme