• Haberler
  • Malatya
  • Yeşilyurt Belediyesi'nden İkizce Toki Konutlarında İlk Etkinlik

Yeşilyurt Belediyesi'nden İkizce Toki Konutlarında İlk Etkinlik

İkizce TOKİ Konutlarında Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yeşilyurt Yaz Akşamları' etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen ve depremzede ailelerin taşınmaya başladığı İkizce TOKİ Konutlarında Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ etkinlikleri büyük ilgi gördü. Eğlenceli aktivitelere katılarak keyif dolu unutulmaz bir akşam yaşayan TOKİ sakinleri, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular.
Depremzede ailelerin sosyal hayatını hareketlendirmek ve moral aşılamak amacıyla her hafta Çarşamba günleri düzenlenen ‘Yaz Akşamları’ etkinlikleri, bu kez İkizce mahallesinde inşa edilen TOKİ Konutlarında düzenlendi. Depremzede ailelerin taşınmaya başladığı İkizce TOKİ konutlarında ilk etkinlik olma özelliği taşıyan ‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ programı renkli ve keyif dolu anlara sahne oldu. Müzik dinletileri, animasyon, sihirbazlık, palyaço gösterileri ile balon ve köpük şovlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Coşku dolu anlara sahne olan etkinlikler sırasında TOKİ Konutlarında hareketli anlar yaşandı. Sahne şovlarına katılarak neşe dolu anlar yaşayan gençler ve çocuklar, teleskop ile gökyüzünü izlerken, vıar gözlük ile uzay yolculuğu yaparak farklı bir deneyim yaşadılar. Konutlarına yeni taşınan depremzede aileler, kendilerini bu dönemde yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediyesine düzenlenen aktivitelerden dolayı teşekkürlerini sundular. 
‘Yaz Akşamları’ programıyla TOKİ Konutlarında ikamet etmeye başlayan depremzede ailelerin sosyal hayatını renklendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, alanda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmada “İkizce TOKİ Konutlarımızın siz değerli sakinleriyle bir araya gelmekten çok büyük onur duymaktayız. Yoğun programı nedeniyle bugün ki etkinliğe katılamayan Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’in sizlere selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini iletiyorum. Sayın Başkanımız İkizce TOKİ Konutlarımıza özel ilgi göstermemizi ve yaz akşamları etkinliklerinin burada da mutlaka düzenlenmesine yönelik talimat verdi. Konteyner kentlerimizde büyük ilgi gören tüm etkinliklerimizi bugün sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. TOKİ Konutlarımızda ki ilk etkinliğimizi bu vesileyle düzenlemiş olduk, bundan sonra daha farklı etkinlikler ve organizasyonlarla sizlerle bir arada olacağız. Belediye olarak hayatın her anında sizlerle birlikte olmaya önem vereceğiz. Özellikle çocuklarımızın etkinliklerimize katılarak güzel bir akşam yaşadıklarını görmek bizleri daha fazla sevindirmektedir.” dedi.
Yeşilyurt Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu tarafından seslendirilen şarkılara eşlik eden site sakinleri, keyifli ve güzel bir akşam yaşadılar

Bakmadan Geçme