• Haberler
  • Malatya
  • 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümü münasebetiyle İnönü Üniversitesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Anma Programı’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak, Genel Sekreter Mustafa Gezer, Genel Sekreter Yardımcıları Ömer Çelik ve Yaşar Kalkan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenci toplulukları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” ile ilgili gönderdiği mesajla devam etti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık kısa yaşamında büyük siyasi ve askeri başarılar elde ettiğine dikkat çekti. 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem Türk Milleti’nin hem de diğer mazlum milletlerin kaderini değiştiren kahraman bir asker, büyük bir devlet adamı ve saygın bir lider olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Büyük şahsiyetler yas tutularak değil fikir, eser ve gayretleriyle anılırlar. Gazi’nin aziz hatırası, fikir ve idealleri ile bizlere emanet ettiği 'en büyük eseri Cumhuriyet' ilelebet yaşayacaktır. Sürekli okuyup araştıran, daima bilimin ve akılcı düşüncenin önemine vurgu yapan Atatürk, bilimin ve fennin önemini, 'Benim manevi mirasım bilim ve akıldır' sözüyle ebedileştirmiştir. İnönü Üniversitesi olarak, kurduğu Cumhuriyeti 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla aklın ve bilimin ışığında daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyor; bilgi üretmeyi, araştırma ve geliştirme çalışmalarını en ileri düzeyde yapmayı milli bir vazife olarak görüyoruz.”

Rektör Kızılay, mesajının sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı ve Millî Mücadele’nin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anarak Gazi’nin dava ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Mücadelesi’nin tüm kahramanlarını şükranla yâd etti.

Çelenk sunma töreninden sonra Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Atatürk Anıları programı ile etkinlikler devam etti.

Atatürk Anıları programı, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Aycan’ın Atatürk’ün anılarından bahsetmesi ile başladı. Ersin Aycan’ın Atatürk’ün anıları anlatımı sırasında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Orçun Akgün “Veda Film Müziği, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Bir Bulut Olsam, Yörük Ali, Deniz Üstü Köpürür ve Yiğidim Aslanım” şarkılarını söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güneş Açıkgöz ise anlatıma ve şarkılara piyanosuyla eşlik etti.

Etkinlik fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme