• Haberler
  • Malatya
  • 16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Aşık Ekberi'yi Anarak Başladı

16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Aşık Ekberi'yi Anarak Başladı

2020 yılında hayatını kaybeden Aşık Ekberi için Arguvan'da yaptırılan anıt mezarın açılışı ailesinin ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Hafta sonu düzenlenecek türkü festivali Ekberi’nin mezarının başında düzenlenen anma töreni ile başladı. 

16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Aşık Ekberi’yi anarak başladı. Arguvanlı Ali Ekber Gülbaş namı diğer Aşık Ekberi mezarı başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. Vefat ettikten sonra Ekberi’nin doğup büyüdüğü yer olan Arguvan’ın Çavuş mahallesine yapılan anıt mezar için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Arguvan Kaymakamı Seher Söyler, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, sanatçı Muharrem Temiz, Ali Ekber Gülbaş’ın eşi ve ailesinin yanı sıra çok sayıda Arguvanlı katıldı. 
Arguvan türkülerinin yaşaması için ozanların, aşıkların, sanatçıların büyük önem taşıdığını belirten Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “Bu yıl 16’ıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Arguvan Türkü Festivalimizin başlangıcını memleketimizin değerli isimlerinden Ali Ekber Gülbaş’ı anarak başladık. Kendisi için yapılan anıt mezarda bugün dostları, sevenleri bir araya geldik. Türkü dendiği zaman nasıl ki akıllara Arguvan geliyorsa Aşık Ekberi ve onun gibi değerler türkülerimizin en kıymetli temsilcileriydi. Bizlerde onların hatıralarını, türkülerini yaşatarak sahip çıkıyoruz geçmişimize. Anıt mezarın yapımında emeği geçen herkese, Çavuş mahallemize, Arguvanlılar’a ve ailesine teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Başkan Ersoy Eren 27-28 Temmuz (cumartesi – pazar) tarihlerinde yapılacak olan trükü festivaliyle ilgili de bilgiler verdi. Eren, “Türkülerin nesilden nesile aktarılması için her yıl düzenlediğimiz türkü festivalimize herkesi bekliyoruz. İki gün sürecek festivalimizde Tolga Sağ ve Sabahat Akkiraz’ın yanı sıra Arguvan türkülerimizi seslendirecek birbirinden önemli sanatçılar ve genç yetenekler sahne alacak. Ayrıca iki günde farklı panel ve söyleşiler düzenlenecek.” Diyerek herkesi festivale davet etti.

Bakmadan Geçme