19 il bir milyar doların üzerinde ihracat yaptı

Ticaret Bakanlığı, haziran ayına ilişkin faaliyet illerine göre ihracat verilerini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, haziran ayına ilişkin faaliyet illerine göre ihracat verilerini açıkladı.

Bakanlıktan açıklanan verilerine göre, ocak-haziran döneminde 19 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi, 36 ilde de ihracat arttı. İstanbul, haziran ayında en fazla ihracat yapan il oldu.

Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta; İstanbul yüzde 17,7 azalış ve 4 milyar 31 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli yüzde 8,8 azalış ve 2 milyar 231 milyon dolarla ikinci sırada, İzmir yüzde 19,0 azalış ve 1 milyar 555 milyon dolarla üçüncü sırada Bursa yüzde 21,0 azalış ve 1 milyar 263 milyon dolarla dördüncü sırada, Ankara ise yüzde 9,7 artış ve 978 milyon dolarla beşinci sırada yer aldı.

Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta en fazla artış incelendiğinde sırasıyla; Mersin 137 milyon dolarlık artışla birinci il, Hatay 108 milyon dolarlık artışla ikinci il, Çorum 107 milyon dolarlık artışla üçüncü il, Ankara 87 milyon dolarlık artışla dördüncü il, Afyonkarahisar ise 46 milyon dolarlık artışla beşinci il konumunda yer aldı. (İLKHA) 

Bakmadan Geçme