• Haberler
  • Malatya
  • 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneğinden Büyükşehir Belediyesine Tepki…

3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneğinden Büyükşehir Belediyesine Tepki…

3 Aralık Engelsiz Yaşam derneğinden Abdullah Mungan, Mustafa Ünal ve Tuğçe Yiğit üyelerine kurban eti paylaşımı yaptı.

3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneğinden Büyükşehir Belediyesine Tepki…

3 Aralık Engelsiz Yaşam derneğinden Abdullah Mungan, Mustafa Ünal ve Tuğçe Yiğit üyelerine kurban eti paylaşımı yaptı.
Hemen hemen her ay çeşitli aktivitelerle engelli bireylere ve yardıma muhtaç ailelere yardımlarıyla adından sıkça söz ettiren, 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği bugünde Sümer Park’ta 100 aile’ye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.
Program öncesi Dernek yöneticilerinden Mustafa Ünal yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesi  Özel Kalem ve engelli koordinasyon merkezine defalarca müracaat etmelerine rağmen yer tahsisi konusunda yardımcı olmadıklarını dile getirerek, “3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği olarak üyelerimize kurban eti programımız var. Maalesef Belediyemize müracaatlarımızdan sonuç alamadığımız için yerimiz olmadığından parkın içinde engelli bireylerimizi aileleri bu şekilde ağırlıyoruz. Gücümüz yettiği kadar gıda olsun, et olsun bu tür yardımları yapıyoruz. 6 aydır  Belediyenin tüm birimlerine müracaatımıza rağmen bize herhangi bir yer tahsisi olmadı. Bundan önce giden Vali bize konteynır sözü verdi yer tahsisi olmadığından konteynır iptal edildi. Şu anki Vali beye müracaat ettiğimizde ellerinde konteynır olmadıklarını söylediler.” Dedi.
Ünal, “ Bizim derneğimiz yaklaşık 200 üyesi olan depremden sonra dahada genişken bir dernek olup kamı yararına çalışır. Kamu yararına çalışmasından dolayı kamuda çalışan görevliler  bize en azından yardım maddi olarak olmasa da yer ve ulaşım talebimiz var. Ama bugüne kadar ne belediyenin engelli koordinasyon merkezi nede valilik tarafından bir işlem yapılmadı. Veya herhangi bir araç tahsisi. Çünkü eti ve gıda kolilerini buraya getirmek yada insan gücü noktasında hiçbir yardım alamıyoruz. Sadece kendi üyelerimiz ve gönüllü parkta veya diğer yerlerde gönüllü ve kendi üyelerimiz bu işlemi yapmaya çalışıyor.” Şeklinde konuştu.
Ünal, ”Bizim talebimiz Sümer Parkın içinde bir yer tahsisi .Neden Sümer park derseniz AVM var  ve engelli lavabosu olan tek yer. Ulaşım olan imkanı en rahat olan yer. İnsan sosyal bir canlıdır. Bizim sosyalleşmemiz için  insanların içinde olmamız lazım.  Bizim uzak bir köşede olmak yerine parkın içinde  olmamız lazım. Hem insanlarla sosyalleşme hem de insan gücüne ihtiyacımız olduğu zaman parkın içerisindeki arkadaşlardan yardım almak için Sümer parkta kapalı bir yer tahsisini istiyoruz.” Dedi.

Dernek yöneticilerinden Tuğçe Yiğit ise, Bizim en elzem ihtiyacımız lavabo diyerek, “ Biliyorsunuz engelli bireyler konteynırlarda lavabo  mevcut değil. Önümüz kış. Dağıtımları bu şekilde parkta araba arkalarında çimlerde yapamayız. Bugün bu masayı ayarlayabilmemiz için parkın içinde tavaf ediyoruz. Bizler engelli bireyleriz. Parkın içerisinde olduğumuz zaman  lavaboya gitmek isteyen, şars istasyonlarını kullanmak isteyen engelliler, daha farklı özel ihtiyaçlarını karşılamak otobüs gibi bizim için neden burası dediklerinde elzem ihtiyaçlarımızdandır. Bugün dağıtım yapacağız. Ya arabanın arkasında yada çimlerde yapmak zorunda kalıyoruz. Biz bir derneğiz. Malatya’da en faal engelli derneği biziz. Depremden bu yana temel ihtiyaçları durmaksızın biz burada yardım ediyoruz. Bizler burada gönüllü olarak arkadaşlarımız ile birlikte bir şeyler yapıyoruz ama  kaldıramayacağımız bir koliyi şuradan birinden yardım isteyebilirim. Ama beni bir cadde arkasına atarsanız insan bulamam, benim insan gücüne ihtiyacım var. Burası yaz ve kış aylarında aktif bir yer. Her şeyden ziyade bizim bir an önce konteynıra yerleşmemiz gerekiyor. Hava şartları değiştiğinde arkadaşlarımız gelemeyecek. İhtiyaçlarımızı gidermek ve malzemelerimiz koymak için bir konteynıra ihtiyacımız var. Evraklarımızı çanta içerisinde ordan oraya gitmekte. “ şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme