• Haberler
  • Gündem
  • 8 Jandarma Astsubayı, 14 Yıl Süren Hukuk Mücadelesinden Sonra Subaylık Eğitimine Başladı

8 Jandarma Astsubayı, 14 Yıl Süren Hukuk Mücadelesinden Sonra Subaylık Eğitimine Başladı

Fetö Kumpasıyla Mücadele Eden (8) Jandarma Astsubayı, 14 Yıl Süren Hukuk Mücadelesinden Sonra Büyük Bir Hukuk Zaferi İle Subaylık Eğitimine Başladı

Fetö Kumpasıyla Mücadele Eden (8) Jandarma Astsubayı,  14 Yıl Süren Hukuk Mücadelesinden Sonra Büyük Bir Hukuk Zaferi İle Subaylık Eğitimine Başladı

2010 yılında astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavında başarılı olan ancak FETÖ kumpası sonucu sınavda başarısız sayılan Jandarma Astsubaylar  ( S.Ş., G.T., F.Y., O.A., A.N. , E.B., F.D., O.G.Ç.) iadeyi itibar niteliğinde olan bu karar ile birlikte 02 Eylül 2024 tarihinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde  subaylık eğitimine başladı.  Aynı dosyada yer alan(1) Jandarma Astsubayın ise FETÖ üyelerinin baskılarına dayanamayarak istifa ettiği öğrenildi. 

Danıştay Mağdur Edilen Astsubayların Mağduriyetine dur dedi.
Subaylık eğitimine başlayan (8) Jandarma astsubayı eğitimin ilk aşaması olan intibak eğitimini başarıyla tamamladılar. 


2010 yılında açılan ilk davayı kapatılan Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde görevli FETÖ’cü hakimler reddetmişti. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında mahkemede görevli hakimlerin çoğu hain FETÖ üyeliği nedeni ile hüküm giydiği gibi 2010 yılında subay yapılan 37 astsubaydan 35’inin FETÖ bağlantısı nedeni ile hüküm giyerek çoğunun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı öğrenildi. 

Ülkemizde adalet terazisinin şaşmaz olduğunu gösteren ve 14 yıl  önce  hukuk mücadelesine başlayan astsubayların mağduriyeti Danıştay 2. Daire Başkanlığınca verilen kararla sona erdi. 

 
Ayrıca söz konusu sınav ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı içerisine  sızmış olan kripto FETÖ’cüler ile ilgili soruşturma devam ediyor.

DAVALI İDARE DANIŞTAYIN KARARINA İTİRAZ ETMİŞ…

Zorlu eğitim şartlarına rağmen yılmadan eğitime devam eden (8) Jandarma Astsubayı ; Davalı idare tarafından kararın bozulması istemiyle  Danıştay İdari Davalar Kuruluna itiraz edilen hukuka uygun kararın bozulmadan onaylanmasını dört gözle bekliyor.


ŞEHİT OLMASA ODA EĞİTİME KATILACAKTI. 

Yine davacılardan biri olan ve hukuk mücadelesi sürecinde ; 20 Eylül 2023 tarihinde Osmaniye ilinde katıldığı operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan BOZKURT’da şehit olmasaydı arkadaşları gibi eğitime başlayacaktı.


 

Bakmadan Geçme