ABYB'den MOTAŞ'a Ziyaret

MOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Alkan'a Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığından ziyaret..

MOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Alkan’a Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığından ziyaret..

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Alkan’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 

6 Şubat tarihli yaşanan asrın felaketinden en çok etkilenen illerden biri de Malatya’nın olduğuna işaret eden Alkan, “ Yaşanan felaket nedeniyle şehrimizde ilk etapta onlarca bina yıkılmış, onbinlerce binamız ağır hasar almış ve yaşanan depremde 1237 hemşehrimiz hayatını kaybetmiş, binlerce hemşehrimiz ise yaralanmıştır. Öncelikle hayatını kaybeden hemşehrilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Yaşanan afetle birlikte Büyükşehir Belediyemiz MOTAŞ Şirketi olarak bünyemizde bulunan bütün otobüs ve trambüslerimizi depremzede vatandaşlarımızın barınmalarına destek vermek için uzun bir süre yaşam alanına dönüştürdük. Akabinde ilimizden ayrılacak olan vatandaşlarımızın transferinde bütün otobüslerimiz fiilen hizmet vermiştir.
Hayatın normal akışına dönünceye kadar geçen süre içerisinde de yine MOTAŞ Şirketimiz vatandaşlarımıza toplu taşıma hizmetini ücretsiz olarak vermiştir.
Yaşanan felaket nedeniyle şehrimizde fiziki anlamda çok ciddi yıkımlar meydana gelmiş, Devletimiz öncülüğünde Valiliğimiz, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyemiz, AFAD koordinasyonda ağır hasarlı binaların yıkımına da yoğun bir şekilde devam edilmektedir. Yaşanan yıkım çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle de zaman zaman MOTAŞ Şirketimiz tarafından önceden belirlenmiş olan hatlarımızda sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunların en minimuma indirilmesi amacıyla da MOTAŞ tarafından bu süreçte sefer ve çalışma planları; İl Valiliği-AFAD-Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler ve planlamalar çerçevesinde hazırlamaktadır.
6 Şubat tarihinden bu yana çalışan hatlarımızın yaklaşık %85’lik kısmında rehabilite çalışmalarımız tamamlanmış, geri kalan hatlarımız içinde aynı gayret ve özenle devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.


Vatandaşın mağdur olmaması için mücadele içerisinde olduklarını belirten Alkan, “6 Şubat depreminden itibaren MOTAŞ olarak her an her dakika, vatandaşın hizmetindeyiz ve hiçbir vatandaşı mağdur etmemek adına tüm personellerle mücadele içerisindeyiz. Sayın başkanımız Selahattin Gürkan beyefendi sürekli aman ha aman vatandaş mağdur olmasın. Vatandaş sıkıntı yaşamasın. Bir kişi için bile biz araç gönderdik. Değişik noktalara. Depremin yaşandığı saatlerde tüm araçlarımızı mahallelere sevk ederek, dışarıda kalan vatandaşlarımıza çadır vazifesi gördürdük araçlarımıza ve bu süreç yaklaşık 20 gün 25 gün kadar devam etti. Bu süreç devam ederken, İlimize gelen arama kurtarma ekipleri, ilimize gelen sağlık personelleri, Malatya tren istasyonu Tohma Köprüsünden dolayı sıkıntılıydı. Gidecek olan vatandaşlarımızı Yazıhan’a taşıma noktası. Başkanımızın talimatıyla Adıyaman’a, Elbistan’a, Kahramanmaraş’a gönderilecek arama kurtarma ekiplerine kadar MOTAŞ vazifesinin başındaydı. Bu süreçte çok ciddi emek sarf ederek, biz hizmetimizi götürdük. Gerek vatandaşlarımızı mağdur etmeme adına, gerekte başkanımızın lafını yerde bırakmama adına, başkanımıza laf getirtmeme adına, biz vazifemizi hakkıyla yaptığımıza inanıyoruz MOTAŞ olarak.” Dedi.
Deprem sonrası 12 Haziran’a kadar ücretsiz bir şekilde vatandaşa hizmet ettiklerini hatırlatan Alkan, “Yaklaşık 4 ay ücretsiz taşıdık. Bu ücretsiz taşıdığımız 4 aylık süreçte yakıt tüketimimiz bir milyon litreydi. Aynı zamanda personelimizin giderleriydi. Yardımıydı. Ama hamd olsun başkanımızın desteğiyle büyükşehir belediyemizden gelen katkıyla biz bu süreci atlattık.  12 Haziran’da ücretli taşımaya başladık. Ama gelin görün ki? Vatandaştan tahsil ettiğimiz ücret, kurumumuzun aylık sadece yakıtını bile karşılamıyor. Ama başkanımız hizmet noktasında vatandaşın mağdur olmaması adına, tüm finansal desteği bize veriyor, verdiriyor. MOTAŞ sıkıntısız bir şekilde yürümesi için emeğini bizden esirgemiyor. Biz de bu noktada vatandaşlarımız mağdur etmemek için, mücadelemizi gösteriyoruz” diye konuştu. 

Bir çok Bölgede yıkım çalışmalarının devam ettiğine değinen Alkan, “Bazı güzergahlara ve özellikle şehir içinde sıkıntılarımız devam etmekte. Malumunuz şehir merkezinde yıkımlar devam etmekte. Otobüslerimizin güzergahları her an her dakika değişebiliyor. Amacımız vatandaşlarımızı zora sokmak değil. Ama malumunuz ilimizde halen merkezde yıkılmayan bölgeler mevcut.  “ dedi.
6 Şubat depreminde Motaş Şirletinin özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, “ (İnşirah, 94/5) âyetinde belirtildiği üzere ‘Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır.’ Malatyamız da sizlerin özverili çalışmaları sayesinde inşallah eski haline ve kimliğine geri dönecek. Şahsım, Derneğim,yönetim kurulum ve tüm üyelerim adına sizlere teşekkür ediyoruz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme