• Haberler
  • 'Ahilik, Toplumsal Dayanışmayı En Güzel Şekilde Yansıtan Hayat Felsefesidir'

'Ahilik, Toplumsal Dayanışmayı En Güzel Şekilde Yansıtan Hayat Felsefesidir'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; ”Ahilik, asırlardır milletimizin ahlaki ve ekonomik değerlerini şekillendiren, toplumsal dayanışmayı en güzel şekilde yansıtan bir hayat felsefesidir.” dedi.
Kutlama mesajında, ahiliğin temellerinin bin yıl öncesine dayandığını vurgulayan Başkan Geçit, “Geçmişten günümüze kadar uzanan en doğru yol haritası ve kültürel kodlarımızı taşıyan kıymetli bir miras olan ahilik, bugünün dünyasının ihtiyaçlarına da derman olacak düsturlarıyla yüzyıllar boyunca elden ele, dilden dile, gönülden gönüle taşınmıştır. Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı temel almıştır. Ahi Evran-ı Veli'nin öncülüğünde ortaya çıkan bu anlayış, iş ahlakı, toplumsal dayanışma ve adalet ilkelerini kendine rehber edinmiştir. Ahilik anlayışı, sadece esnaf ve zanaatkârları değil, toplumun her bireyini etkileyen, adil ve ahlaklı bir yaşam tarzını teşvik eden bir sistemdir.
Anadolu’da sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik düzenin kurulmasında önemli roller üstlenen ahilik, geçmişten günümüze kadar uzanan en doğru yol haritası ve kültürel kodlarımızı taşıyan kıymetli bir mirastır. Ahilik, tarihimizde sadece bir ticaret ve esnaf teşkilatı değil, aynı zamanda ahlaki değerlerin, dostluğun, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir.
Bu hafta vesilesi ile ekonomik kalkınmamızın önemli bir ayağını oluşturan esnaf ve sanatkârlarımıza ülkemize sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile esnaf ve sanatkarlarımız ile meslek teşkilatlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor; şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme