AK Partili Çalık: Döviz kuru düştükçe muhalefetin yüzü düşüyor

AK Partili Çalık: Döviz kuru düştükçe muhalefetin yüzü düşüyor

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı finansal pakete yönelik kararların piyasaları, iş dünyasını ve vatandaşları mutlu ettiğini, muhalefeti ise üzdüğünü söyledi.
 
Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte Türk-İş Malatya İl Temsilciliği ve Demiryol-İş Sendikasını ziyaret etti. Çalık konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı finansal pakete yönelik kararların ardından döviz kurlarında başlayan düşüşü değerlendirdi. Döviz kurunda yaşanan düşüşün piyasaları, iş dünyasını ve vatandaşları mutlu ettiğini, herkesin Türk lirasının değer kazanmasından, ihracatın, üretimin, istihdamın artmasından memnuniyet duyması gerektiğini belirten Çalık, “Döviz kurunun düşmesine, Türk Lirası’nın değer kazanmasına iç ve dış mihrakların yanı sıra muhalefet çok üzüldü, yüzü düştü ve çok rahatsız oldu. Oysa ülkenin istiklalini, milletin geleceğini, ülkenin ekonomisini ilgilendiren hususlarda muhalefet gayri-milli ve bencilce bir duruş sergilememeliydi. Milli menfaatler söz konusu olduğunda tek yürek olunmalı. Ne yazık ki, bu davranışı muhalefet partilerinden göremiyoruz” dedi. 

SATIŞ FİYATLARINI DÜŞÜRSÜNLER

Çalık, Döviz kuruna bağlı girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek fiyatları artıran üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin, döviz kurundaki düşüşe paralel olarak satış fiyatlarını düşürmeleri konusunda da aynı hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulunarak, aşırı fiyat artışı yapan işletmelerin döviz kurları düşmesine rağmen fiyatlarını düşürmedikleri takdirde belirlenen miktarlarda idari para cezası ödemek zorunda kalabileceklerini kaydetti.
Türk-İş Malatya İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan ise, mevzu Türkiye olunca herkesin tek yürek olması gerektiğini vurguladı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme