AK Partili Çalık: TKDK'den Malatya'da 11 yılda 7 bin 500 kişinin istihdamına destek

AK Partili Çalık: TKDK'den Malatya'da 11 yılda 7 bin 500 kişinin istihdamına destek

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da son 11 yılda 550 girişimcinin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle 750 milyon liralık yatırım yaptığı söyledi.

Milletvekili Çalık, TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ve partililerle birlikte Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları ziyaret etti. ilk olarak Kırıcı Kuru Meyve ve Gıda Fabrikası’nı ziyaret ederek çalışanlarla bir araya gelen Çalık, “Üreten, çaba sarf eden, evlerine ekmek götüren kadınlarımızı gözlerinden öpüyorum. Allah hepinizden razı olsun, bütün annelerime, ablalarıma ve kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Kadınlarımızla çok büyük gurur duyuyorum, iyi ki varsınız. Kadınların nasıl güzel işler yaptığını görünce de çok mutlu oluyorum” diye konuştu. 

Kadınların iş gücüne katılmasının önemli ve kıymetli olduğunu dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama bundan daha da önemli olan sizlerin emeklerinizin karşılığını almanızdı. Fabrika sahibi Bayram Kırıcı’ya sordum, “Hepsi sigortalı, kayıtlı ve asgari ücretlerini alıyorlar” dedi. Ben, emeklerinizin karşılığını verdiği için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız asgari ücreti 4 bin 250 lira yaptı. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Çalık TKDK’nin 200 kişiye iş imkanı sağlayan bu fabrikaya 4 milyon TL hibe desteği verdiğini kaydetti. Milletvekili Çalık daha sonra, 25 milyon TL yatırım tutarındaki inşaatının yapımı devam eden Eroğlu Kayısı Fabrikasında incelemelerde bulunarak, Malatya ekonomisinin can damarının kayısı olduğunu, TKDK'nin Malatya'nın tarım ve hayvancılığının gelişmesine, istihdamına ciddi katkı sağladığını belirtti. Malatya’da son 11 yılda 550 girişimcinin TKDK desteğiyle 750 milyon liralık yatırım yaptığı ifade eden Çalık, “Bu yatırımlar büyük bölümü kırsalda 7 bin 500 kişiye iş imkanı sağladı, aynı zamanda insanların doğdukları yerde doymasına ve devletin de istihdam politikasına ciddi katkı sundu” dedi.

FELAKET TELLALLARINA İNAT EKONOMİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 20 yıldır önce siyasi sonra da ekonomik istikrarı sağlamak için çok büyük bir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Tüm engellemelere karşın, milletimiz 15 seçimde gereken cevabı verdi ve siyasi istikrarla birlikte “Durmak yok, yola devam” dedik. Dünyada iktidarlar uzun süre görev yaptıklarında, ülkeler ekonomik olarak da istikrarı sağlarlar. Biz, ülkemizin önüne engel koymaya çalışılan son yaşanan ekonomik darbe girişimi de dahil olmak üzere birçok darbeyle karşı karşıya kaldık. Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin ferasetiyle bir kez daha bunu da püskürttük. Milletimizin alım gücünü artırıp, büyümemizi sağlayarak, ihracat rakamlarımızı bugün olduğu gibi yukarıya çıkarmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

MALATYA’DA 340 FABRİKADA ÜRETİM YAPILIYOR 

Malatya sanayisinin Türkiye ekonomisine çok büyük katkısının olduğunu dile getiren Çalık, şunları ifade etti: “Malatya’mızda bulunan 1, 2 ve 3’üncü Organize Sanayi Bölgelerinde 340 fabrikada üretim yapılmakta. Bu fabrikalardaki çalışan sayımızı da 30 bine çıkarmış vaziyetteyiz. Malatya’nın ihracat rakamlarına bakıldığında Doğu Anadolu’da en fazla ihracat yapan şehir konumundayız. Bundaki en önemli etkenlerden biri Malatya ekonomisinin omurgasını oluşturan kayısımız. Kayısı sadece ürün olarak değil, çekirdeği ve kabuğu da ayrı bir girdi oluşturuyor. Her zaman yatırımcılarımızın yanındayız. Ekonomik büyümemiz devam edecek. Felaket tellallarına inat ekonomiyi büyütürken, yatırımlarımızı da artırmaya devam edeceğiz. TKDK, yatırımcılarımızın ve iş dünyamızın yanında yer alıyor. 2021 yılında 80 milyon TL hibe desteğiyle 300 milyon TL’lik yatırımı Malatya ile buluşturmuş vaziyetteyiz.”
Çalık son olarak Akbaşlar Organik Tarım Fabrikasını ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme