Altunkaya'dan ABYB'ye Ziyaret

Altunkaya'dan ABYB'ye Ziyaret

BBP(Büyük Birlik Partisi) Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ercan Altunkaya, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundu.
Altunkaya  , ""Bizim safımız ve tarafımız bellidir. Biz Pkk'nın siyasi uzantısının olduğu tarafta, ister aşikar olsun, ister gizli kapaklı olsun, yer almayız. Biz şehit kanları ellerinde olanlarla tokalaşmayız, çünkü bizim şehitlerimize hürmetimiz, saygımız var. Biz iktidara gelmek için, bir belediye kazanmak için PKK'nın siyasi uzantılarının desteğini de istemeyiz." dedi.
"'Bu Selahattin Demirtaş, niye hapiste?' diyor bazıları, Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demirtaş niye hapiste' diyor, Karamollaoğlu diyor ki 'hemen tahliye edilmesi lazım', aynısını Babacan söylüyor, Davutoğlu söylüyor, Akşener de sessiz kalıyor. Çünkü onun işi biraz daha zor yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal. Akşener dese ki 'efendim HDP terör örgütünün uzantısıdır' bu sefer gelecek oy var, ittifak hassasiyeti var, demese bu tarafta milliyetçi kesimden beklediği oylar var. Benim sözüm 'bırakılsın' veya 'tahliye edilsin' diyenleredir. 6-8 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla HDP örgütleri, PKK uzantıları, başta Diyarbakır olmak üzere, 30'a yakın vilayetimizde sokaklara dökülmedi mi, ayaklanmadılar mı? Başta Yasin Börü olmak üzere, 2'si polis, 37 insanımızı katletmediler mi, bunların 35 tanesi Kürt evladıydı. Bu Demirtaş'ın çağrısıyla olmadı mı? Meydanda, açık mitingde bebek katili İmralı canisi için 'biz onun heykelini dikeceğiz' demedi mi? Doğubayazıt mitinginde, 'burada özgür Kürdistan' yani 'PKK Kürdistanı kurulacak ve herkes de bunu görecek' demedi mi? Bunları diyen ve 37 kişinin canına kastedilmesinin azmettiricisi olan bir adam cezaevinde olmayacak da nerede olacak." ifadelerine yer veren Altunkaya; 'BBP hem yerel yönetime gelecektir hem genelde de Cumhur İttifakımız ile Türkiye'yi daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız', içerdeki bazı siyasetçileri ve ana muhalefet partisi ile Avrupa Birliğini de eleştirerek, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.
Malatya  Belediyelerininde çalışmalarına değinen BBP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Altunkaya; 
"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlarımızın çalışmaları projelerini bizler takdir ile karşılıyoruz. Özellikle Maski'deki çalışmalar hakikaten kayda değerdir. 3.Kaptaj'la buluşmamız araştırma ve çalışma sonucu, büyük özveri ile çalışma aşkı ile Malatya'mız su konusunda sorun yaşamayacak. Maski Genel Müdürü başda olmak üzere tüm personeline partim adına teşekkür ediyorum. İtfaiye Daire Başkanlığı son zamanlardaki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Battalgazi Belediye Başkanı ve Yeşilyurt Belediye Başkanları özveri ile çalışmaktalar. Bizlerde her zaman destekçileri olacağız. Kazanan memleketimiz nihayetinde." dedi.
Yeni Malatyaspor 'un şu anki vahim durumu hakkında da açıklama yapan Altunkaya, "Adil Gevrek bugüne kadar takımı öyle yada böyle getirdi. Son 3 sezondur kötü gidişatımız ve bana göre, kötü yönetim ve anlamsız transferler neticesinde ligin dibine demir atmış bulunmaktayız. Adil Gevrek bundan 3 sene önce pandemiden dolayı kesinleşen ligden düşmemiz net iken, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ligde düşme kaldırılırken, o zaman her konuda hatalarını bildiklerini ders çıkardıklarını dile getiriyordu.Şu an itibari ile baktığımız da değişen birşey olmadığı gibi daha kötü duruma düştüğümüz aşikardır. Şehrin ileri gelenleri gitmesi yönünde ama ne hikmetse Adil Gevrek kalıp kongreye kadar takımı yöneteceğini dile getirdi. Bir şehrin özellikle futbol kenti olan Malatya'da Kulübün kaderi ile oynanması hakikaten içler acısıdır. Umarım Adil Gevrek ve yönetimi bir hal çaresine bakarlar."şeklinde konuştu.
Yaklaşan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününede değinen Altunkaya, "Başda ABYB Malatya Şube Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren yayın gruplarına teşekkür ediyorum. Tarafsız, cesur ve şeffaf olan yayın gruplarınızı yakinen takipteyiz ve her daim takdir ediyoruz. Şimdiden sizin şahsınızda Malatya'da faaliyet gösteren tüm gazeteci arkadaşların günlerini kutluyorum" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, " BBP MDK Üyesi Ercan Altunkaya'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.8 Ocak'ta 3 basın derneğimizin düzenleyeceği kutlama proğramımıza şimdiden davet ediyorum.Güzel sohbeti içinde ayrıca sayın başkan Altunkaya'ya teşekkür ediyorum."  ifadelerini kullandı.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme