100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel Çekimleri Malatya'da Yapıldı.
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Malatya Kent Konseyi
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Malatya Kent Konseyi, Malatya Down Sendromlular Derneği işbirliğinde ve Türkiye'nin engelsiz turizm markası HIS Limitless'in katkılarıyla hayata geçirilen ‘100 çocuk, 100 eser, 1 belgesel' projesi kapsamında özel çocuklarla Malatya'da bir program düzenlendi.
‘100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel' projesi için Malatya'ya gelen HIS Limitless ekipleri, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi akademi üyeleri Malatya'da yaşayan özel gereksinimli çocuklar ile bir araya gelerek belgesel çekimleri gerçekleştirdiler.
Proje, deprem sonrası hem bizler hem de çocuklarımız için güzel olacak
Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda proje çekimleri hakkında ailelere bilgi veren Malatya Down Sendromlular Dernek Başkanı Nursel Vardı, “HIS Limitless'ın planladığı ve projelendirdiği ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesinin de içinde olduğu Malatya Kent Konseyi ile birlikte paydaş olmamızı istediler. Bizlerde memnuniyetle kabul ettik. Yaşadığımız deprem sonrası hem bizler hem de çocuklarımız için sıkıntıların hafifletilmesi ve eğlenceli bir hale getirmek ve hayatı paylaşmak için güzel zamanlar geçireceğiz, bunun devamı da olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Özel gereksinimli çocuk annesi Meryem Özdemir, “Özel anneyim. Bu proje hem bizler için hem de çocuklarımız için çok faydası, katkısı oldu. Çocuklarımızın sosyalleşmesi için gerçekten buna ihtiyaçları vardı. Çocuklarımız konteynerde kalıyorlar, tutsaklar, bağımsız olmak istiyorlar. Çocuklar bir yere çıkamıyorlar bu projeyi yapan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Tek amacımız çocukların yüzlerini güldürmek
Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Serap Demir, “Türkiye'de Engelsiz Turizmi güzel bir yere getirmek istiyoruz. Gerekirse özel gereksinimli bireylerin istihdamına katkı sağlamak. 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel projesi böyle ortaya çıktı. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve depremin seneyi devriyesinde güzel bir proje ortaya koymak için yola çıktık. Projenin içine engelsiz seyahat, gezi, sanat, sinema kültür, eğitim vb. şeyler koyduk. Deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmak için Malatya'dan başlayarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay ile sonuçlandıracağız. Özel gereksinimli çocuklar ile birlikte resim yapıyoruz, dans ediyoruz ama bir taraftan da çekimler yapıyoruz. Bu projeyi İstanbul Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerle birlikte yürütüyoruz. Çocukların belgesellerini gönüllü öğrencilerimiz ve hocalarımız gerçekleştiriyor. Tek amacımız çocukların yüzlerini güldürmek. Belgesel çekimler tamamlandıktan sonra İstanbul'da büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Özel gereksinimli bireyleri ve aileleri İstanbul'da buluşturmayı düşünüyoruz. Gelemeyen aileler içinde İstanbul, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay aynı anda belgeseli yayınlayacağız” dedi.