20 bin öğretmen ataması ne zaman?

Öğretmen mülakatlarına yönelik Danıştay'a açılan davaları hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Danıştay'dan karar gelince atamaları yaparız.' dedi.

Öğretmen mülakatlarına yönelik Danıştay'a açılan davaları hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Danıştay'dan karar gelince atamaları yaparız." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı TV canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Mülakatlara ilgili soruya cevap veren Tekin, hakkı ihlal edilen kişilerin dava açabileceğini belirterek, "Millî Eğitim Bakanı olarak bir yıl önce 'Okullarda çocuğu emanet ettiğim bir öğretmeni seçme inisiyatifim olmalı.' dedim. 'Mülakatları revize edeceğiz' dedik. Süresi ve içeriğiyle ilgili değişiklik yaptık. Mülakatlarla ilgili her ortamda, 'Kul hakkı yemeyecek adil biçimde deneme dersi anlatmak istiyoruz.' dedik. KPSS'ye girmiş adaylardan üç katı adayı mülakata davet edeceğimizi deklare ettik. Aday, salona gittiği zaman gerçek kimliği belli değil. Ben şube müdürü olarak jüri üyesiyim diyelim, karşıma gelen kişinin adı, memleketi yok. Bir kod numarası tanımladık. Adayın da kendisini sınav yapacak üç kişinin kim olduğundan haberi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, mülakata ilişkin ses ve görüntü kaydı da bulunduğunu vurgulayarak, "Bu mülakat döneminde ne bir siyasetçiden ne bir tanıdığımdan ne arkadaşlar aracılığıyla bize hiçbir isim gelmedi, biz de hiçbir ismi komisyonlarda paylaşmadık. 'Böyle bir işe giren en yakın arkadaşım bile olsa, buna tevessül ederse gereğini yapacağım.' dedim. " şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak da mülakat sürecini tamamladıktan sonra mevzuat değişikliğini yönetmelikte yaptıklarını, yüzde 100 mülakat notuyla atama yapılırken bunu yüzde 50 olarak tanımladıklarını söyledi.

Bazı siyasetçi ve sendikaların bunu yargı konusu yaptığını hatırlatan Tekin, iptal olursa yüzde 100 mülakat ile atama gerçekleştireceklerini, Danıştay'ın kararı kendilerine ulaştığında açıklamada bulunacaklarını vurguladı.

Danıştay'ın herhangi bir kararının bulunmadığını belirten Bakan Tekin, "Diyorlar ki Danıştay kararını açıkladı. Ben de diyorum ki davanın tarafı biziz Danıştay herhalde karar alsa bize gönderirdi." ifadesini kullandı.

Bakan Tekin, Danıştay'ın şu ana kadar bir yürütmeyi durdurma talebi ile dava açma ehliyeti bakımından bazı başvuruları reddettiğini vurguladı. (İLKHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme