5 il için 'turuncu' ve 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

5 il için 'turuncu' ve 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 5 il için "turucu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulundu.

MGM'nin son hava tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve iç bölgeleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop çevreleri, Niğde'nin güneyi ve Kayseri'nin doğusunun yerel olarak sağanak ve gök gürültülü yağışlar alması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava öngörülüyor.

Öğleden sonra, Doğu Karadeniz'de başlayacak gök gürültülü yağışların, yarın akşam saatlerine kadar Trabzon'un doğusu ve Artvin'de kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Orta Karadeniz'de ise halen devam eden gök gürültülü yağışların, önümüzdeki 5 saat boyunca Samsun ve Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetlenmesi bekleniyor.

Artvin ve Rize için "turuncu", Ordu, Samsun ve Trabzon için ise "sarı" kodlu uyarılar yapıldı.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç bölgeler ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 6 derece düşmesi, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın genel olarak güney ve güneybatı yönlerinden, kuzeydoğu bölgelerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ile orta kuvvette esmesi bekleniyor. (İLKHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme