7'li Çapraz Karaciğer Nakli Başarısına YÖK Başkanı Özvar'dan Tebrik

7'li Çapraz Karaciğer Nakli Başarısına YÖK Başkanı Özvar'dan Tebrik

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Karaciğer Nakil Enstitüsü ekibi aynı anda 14 ameliyathanede, 50'si cerrah olmak üzere 120 kişilik ekip ile eş zamanlı olarak 7'li çapraz karaciğer nakli başarısına imza attı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 7'li çapraz karaciğer naklini gerçekleştirerek ilke imza atan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın başkanlığındaki Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü'nden övgüyle bahsetti.

Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü ekibinin 7'li çapraz karaciğer nakli başarısına vurgu yapan Prof. Dr. Erol Özvar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversite hastanelerimiz dünya çapında ilkleri başararak gururumuz olmaya devam ediyor. Dünyada ilk kez 7'li çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü bu operasyonu ikinci kez başardı. Çapraz karaciğer nakillerinden bir tanesi de Kırım'dan gelen anne ve kızına ait. İnönü Üniversitesi, Malatya-Boston iş birliğiyle çapraz karaciğer naklinin küresel öncülüğünü yapıyor. Aynı anda 14 ameliyathanede gerçekleştirilen ve 50'si cerrah olmak üzere 120 kişilik ekibin eş zamanlı ve aktif olarak çalıştığı operasyonu başarıyla tamamlayan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve tüm ekibini kutlarım.''

Son olarak dünyanın örnek karaciğer nakil ekibine sahip olduklarını belirten Özvar “Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamızın da ifade ettiği üzere ‘Çapraz karaciğer naklinde dünyanın küresel öncüsüyüz.'” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha önce 3'lü, 4'lü, 5'li ve 6'lı çapraz karaciğer nakillerini başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın başkanlığındaki Karaciğer Nakil Enstitüsü ekibi, en son gerçekleştirilen 7'li çapraz karaciğer nakliyle Kırımlı bir kız çocuğunun hastalığına şifa olmuş oldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme