'Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri Buluşması'

Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri Buluşması'' toplantılarının ilki, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Erhan BERK'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘'Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri Buluşması'' toplantılarının ilki, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Erhan BERK'in başkanlığında gerçekleştirildi.
Etkinlikte Konuşan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğrt. Üyesi Erhan BERK, Sağlık Bakanımız Prof.Dr. Kemal MEMİŞOĞLU'nun birinci, ikinci ve üçüncü basamak hekimlerinin iletişimine verdiği önemi hatırlatarak;
“Aile Hekimliği ve Hastane Hekimleri, sağlık sisteminin birbirini tamamlayan iki önemli saç ayağını oluşturur. Bu iki sağlık hizmeti, toplum sağlığının korunması, hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilmesi açısından büyük bir rol oynamaktadır. Hekimler arasındaki etkili iş birliği, bireylerin sağlık sorunlarının hızlı şekilde çözülmesini sağlar. Aynı zamanda sağlık sisteminin daha verimli çalışmasına ve kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkıda bulunur” dedi. Konuşmasına sistemdeki eksikliklerin giderilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. “Aile Hekimliği sisteminin istenilen hedefe ulaşmasını sağlamak için elimizden geleni yapıp Aile Hekimlerinin huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacımızdır” şeklinde devam etti.
Ayrıca birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından yapılan Koruyucu Sağlık Hizmetlerine (Ketem, Aşılama, NTP, vb) hastane hekimlerimizden özel ilgi bekliyoruz dedi.
Aşı ve NTP reddi sayılarının kaygı verici şekilde artmaya başladığını, bunun önüne geçmek için ilgili bakanlıkların il müdürlükleri ile iletişim ve çözüm noktasında birlikte hareket ettiklerinin altını çizen İl Sağlık Müdürümüz, “Aşılarla ilgili olarak da; herkesin ulaşılabileceği ve barkodlu olarak herhangi bir soru işareti bırakmadan güvenli bir şekilde üretilip kullanılmaktadır” dedi.
Konuşmasına “İlimizde 2. ve 3. Basamak Hastaneleri ile ilgili olarak, poliklinik başvuru sayısı performans göstergesi olmamalı. Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizin baktığı hasta sayısı değil, yaptığı nitelikli ameliyat ve hizmet bizi ilgilendiriyor” vurgusuyla konunun önemine değinen müdürümüz, ‘'Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri Buluşması'' toplantılarının belirli aralıklarla düzenlenmeye devam edeceğini belirterek konuşmasını tamamlamıştır.

Bülten

Bakmadan Geçme