Arguvan Belediyesinde Sular Durulmuyor

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren göreve geldiği günden bu yana başarısız çalışmaları tepki ile karşılanmakta.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren göreve geldiği günden bu yana başarısız çalışmaları tepki ile karşılanmakta.
Eski Belediye Başkanı ile borç polemiğine giren Ersoy Eren, Mehmet Kızıldaş'ın resmi olarak borç olmadığına dair basın açıklaması sonrası çuvallayarak sus pus olmuştu. Keyfi yönetimi Arguvanlılar tarafından tepki ile karşılanırken, Belediye Başkan Yardımcısı olarak atadığı Ergün Kılıç'ı hiçbir mazeret göstermeden görevden aldı.
Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, başkan yardımcısı Ergün Kılıç'ı gerekçe göstermeden görevden aldı. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beş ay süresince sadece kağıt üzerinde başkan yardımcılığı yaptığını ve kendisine herhangi bir resmi sorumluluk verilmediğini açıkladı.
31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Arguvan Belediye Başkanlığına seçilen Ersoy Eren, başkan yardımcılığına Ergün Kılıç'ı atamıştı. Kılıç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, görev süresi boyunca kendisine resmi ya da gayri resmi hiçbir görev ve sorumluluk verilmediğini belirtti. Görevden alınma kararının kendisine bugün bildirildiğini ve gerekçelerin açıklanmadığını ifade eden Kılıç, bu durumu kamuoyuyla paylaşmak istediğini söyledi.
Ergün Kılıç açıklamasında, “Lüzum gördüğü üzere Ersoy Eren tarafından görevden alındığımı üzülerek beyan ediyorum. Bununa ilgili herhangi bir gerekçe yazılmadığı için ben kendilerine resmi bir dilekçe yazdım. Görevden alınma sebebinin gerek şahsımın gerekse Arguvanlıların bilmesi gerekir diye kanaatindeyim. Dolayısıyla 5 ay boyunca bana belediye başkan yardımcılığı verildi fakat 5 ay önce gayri yada resmi bir görev ve sorumluluk verilmedi. Bunu da açıklamak istiyorum. Sadece kağıt üzerinde hükümetle yaptığım 5 aylık görevim bugün itibari ile Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren tarafından görevime son verildi. Ben seçimden önce bizleri destekleyen Arguvanlılardan helallik istiyorum. 5 aylık kısa bir dönem olsada belediye personellerinden de helallik istiyorum. İnşallah gerekçeli karar elime ulaştığı zaman daha detaylı bir açıklama yapacam. Ben Dün olduğu gibi yarında sizlerle birlikte olacağım.” İfadelerine yer verdi.
22/07/2024 tarihinde de Arguvan Belediyesi'nde göreve gelen yeni yönetimin geçmiş dönemle ilgili iddialarına eski Başkan Mehmet Kızıldaş'tan belgeleriyle yalanlama gelmişti. Kızıldaş açıklamasında çok sert ifadelere yer verirken, “Belediyeyi sıfır borçla ve kasasında 12 milyon 461 bin lirayla teslim ettik. Bunların belgelerini de paylaşıyoruz. Geçen 4 ayda halka hizmet üretmek yerine, 2017'de faaliyete başlayan Kadın Dinlenme Evi'nin yeni proje gibi açılışını yapan mevcut yönetim, beceriksizliğini yalan ve karalamalarla saklamaya çalışmakla yetinmedi, gözünü çalışanlara ödenen emeklilik tazminatına bile dikti” sözlerini dile getirmişti.
Arguvan Belediyesinde sular durulmazken önceki dönem basın danışmanı sevil Adıgüzelman ile şimdiki basın danışmanı Didem Barut ile olan karşılıklı söz kavgası da sosyal medyada okunma rekoru kırdı. Ersoy Eren'in basın danışmanı mı yoksa belediye başkan yardımcısımı olduğunu henüz çözemediğimiz Didem Barut'un , Ergün Kılıç olayında da parmağı olduğu gelen iddialar arasında.
Arguvan Türkü festivalinde 6 Şubat sonrası ofisleri yıkılan, ekipmanlarının hepsini toprak altında bırakan basın mensupları için neden bütçe ayırmadınız dememiz üzerine, bir basın danışmanı olarak değil de, belediye başkanı hüviyetinde cevap veren Didem Barut ve Belediye Başkanı Ersoy Eren'in basına ihtiyaçları olmadıkları konusunda da söylemleri dile getirilmekte. Arguvan Türkü Festivalinde hangi zevatları köşeye çekerek kimlere ne vaatte bulunuldu bunu da artık gözlemleyebiliyoruz.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Arguvan Belediyesindeki bu vurdumduymazlık sonucunda Ersoy Eren'i uyarıp uyarmayacakları da merak konusu oldu. Astığım astık, kestiğim kestik mantalitesi ile hizmet yoksunu Belediye Başkanı Ersoy Eren'in , ‘Basına İhtiyacım Yok' dediğini de, Doğanşehir Belediye Başkanının CHP Belediye Başkanları ile basın toplantısında bizzat kulaklarımla şahit olduğumu dile getirmek isterim.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme