Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB İlişkileri Açısından Etkileri

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB İlişkileri Açısından Etkileri

Vali Hulusi Şahin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) iş birliğiyle Malatya TSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB İlişkileri Açısından Etkileri” konulu konferansa katıldı.
2026 yılında tamamen uygulanmaya konulacak olan AB ülkelerine ihracat yapan firmaların zorunlu uyması gereken “Yeşil Mutabakat” hakkında tüm detayların ele alınacağı programda, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun konuşmalarının ardından Türkiye'nin de içinde bulunduğu iktisadi dünya hayatının çok farklı günler yaşadığını, Türkiye'nin en büyük partnerinin AB ve Avrupa pazarı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Hulusi Şahin;
“Dolayısıyla bu pazara ürün verebilmek aslında dünyanın her yerine ürün verebilmek anlamına geliyor. Biz o standartları tutturduğumuz zaman dünyada rekabet edebilirlik açısından zirveyi yakalarız. Ancak bu standartlar yerinde kalmıyor. Avrupa Birliği standartlarını devamlı yeniliyor. Özellikle son dönemde çevresel konular Avrupa Birliği'nin gündeminin, ajandasının en başına geçti. Buna hazırlıklı olursak ve bununla ilgili hamleleri doğru zamanda yaparsak Türkiye, Avrupa Birliğindeki ana tedarikçi konumunu güçlendirecek ayrıca dünyaya da çok iyi bir rekabetçi üretim aktörü olarak varlığını ifade edecektir.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından konferans, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Kilit ve İktisadi Kalkınma Vakfı Araştırma Müdürü Çisel İleri'nin sunumlarının ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme