Berktaş, Yaşlılık Bakım Sigortası'ndaki çabalarımız meyvesini verdi

Berktaş, Yaşlılık Bakım Sigortası'ndaki çabalarımız meyvesini verdi

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı Hakan Berktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Bakım Sigortası konusunda verdiği müjdenin milyonları heyecanlandırdığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önceki gün katıldığı bir programda, yaşlı bakım sigortasını 5 yıl içerisinde hayata geçirmek istediklerini belirterek “Yaşlı bakım sigortası üzerinde aylarca çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 5 yıllık seçim vaatleri içerisinde yaşlı bakım sigortasının gündeme alınması söz konusu. Biz ürettik ve bizim Bakanlığımıza nasip oldu. İnşallah tüm vatandaşlarımıza yönelik çok önemli bir hizmeti olacak. Nüfusumuz yaşlanıyor. Yaşlandığı için bazı risklere karşı bu sigorta çok önemli. İnşallah onu da 5 yıllık zaman içerisinde hayata geçireceğiz" müjdesini vermişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı Hakan Berktaş, Yaşlı Bakım Sigortası'nı ilk defa kendilerinin gündeme getirdiklerini belirterek, “Dernek olarak hazırladığımız kanun tasarını Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altına taşıyarak bu konunun önemini dile getirdik. Hazırladığımız kanun tasarısını taslağını öncelikle milletvekillerimize ardından Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sunduk. Gösterdiğimiz bu çabalar meyvesini verdi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu dönemki vaatleri arasında yerini aldı” dedi.
Bakım Sigortası çok önemli
Bakım Sigortası, benim de üniversiteden hocam olan Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'ın ifade ettiği gibi çok gerekli ve önemli bir husustur. Çünkü nüfusumuz hızla yaşlanmakta ve beraberinde bir çok risk ortaya çıkmaktadır. Bakım Sigortası'nın hayata geçirilmesi, milyonlarca insanımızın yaşlandıklarında ve bakıma muhtaç hale geldiklerinde onların hiç kimseye muhtaç olmadan kendilerini koruma kalkanına alacakları önemli bir zırh olacaktır. Bu bağlamda Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği olarak gösterdiğimiz bu olağanüstü çabanın meyvesini vermiş olmasından gerçekten gurur duymaktayız” diye konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme