'Bir Girişimcilik Hikâyesi' Konferansı Düzenlendi
'Bir Girişimcilik Hikâyesi' Konferansı Düzenlendi
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda “Bir Girişimcilik Hikâyesi” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Aydoğan konuşmacı olarak katıldı.
Konferansa Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Aydoğan'ın yanı sıra İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriyya Akdağ ve öğrenciler katıldı.
Konferans Doç. Dr. Yeşim Aydoğan'ın özgeçmişinin sunulmasının ardından, Aydoğan İngilizce kursu açma girişiminin, ortaya çıkış ve oluşum süreci hakkında konuştu.
Doç. Dr. Aydoğan, akademisyen olmadan önce henüz yüksek lisans öğrencisiyken, özel bir dershaneden İngilizce dersi vermesi üzerine teklif geldiğini ve bu teklifi kabul etmesi ile İngilizce dersi verme serüveninin başladığını dile getirdi. İngilizce alanından ücretli öğretmenlikte yapmış olan Doç. Dr. Aydoğan, bu süreç içerisinde velilerden ve öğrencilerden aldığı olumlu dönüşler neticesinde, İngilizce kursu açma fikrinin oluştuğunu ve bunu en kısa sürede hayata geçirdiğini dile getirdi.
Aydoğan, açmış olduğu İngilizce kursunun, büyük ses getirdiğini ve fazlasıyla talep gördüğünü belirterek uzun süre bu kursu devam ettirdiğini belirtti. Doç. Dr. Aydoğan, gençlere hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirterek “Şayet ben İngilizce kursuna giden bir öğrenciyken, İngilizce kursu açabilen biri durumuna geldiysem, bu benim göstermiş olduğum disiplin ve çalışma performansıyla yakından ilgilidir. Bu gayret ve azim neticesinde açmış olduğum İngilizce kursu başarılı olmuştur.” ifadelerini kullandı.
Girişimci bir karaktere sahip olmanın önemini vurgulayan Yeşim Aydoğan, öğrencilere “Yeni adımlar atmaktan, eleştirilmekten, yanlış yapmaktan korkmayın! Eğer bir hedefiniz varsa bunun için çabalayın. Bir şeyler yapmak istiyorsanız yorulacaksınız ancak bu şekilde hedeflerinize ulaşabilirsiniz.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Doç. Dr. Yeşim Aydoğan, konuşmasının devamında 20'li yaşların hakkını vermek gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Emin olun hepinizin bir yeteneği var. Bunu, yalnızca kendi alanınızla sınırlandırmamalısınız. Yüksek farkındalıkla, eleştirel bir bakış açısı ve bilinçle, deneyerek, üzerine düşünerek, cesaret göstererek yeteneklerinizi açığa çıkarabilirsiniz. 20'li yaşlar, ego kazanmak, başarmak, ‘ben buradayım' demek ister. Bu sebeple okuduğunuz alan başta olmak üzere aktif olmalı ve aksiyon almalısınız.”
Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.