Bir Temel Bilim Akademisyenin Günü, Ayı, Yılı, Ömrü: ' Benim Hikayem' Söyleşisi

Bir Temel Bilim Akademisyenin Günü, Ayı, Yılı, Ömrü: ' Benim Hikayem' Söyleşisi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Turgut Özel Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Bir Temel Bilim Akademisyenin Günü, Ayı, Yılı, Ömrü: Benim Hikâyem” konulu söyleşi düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Özcan moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ayar konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşiye, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilal Ermiş ve Doç. Dr. Suat Tekin, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Süleyman Sandal, Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Şahna, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

Seminer öncesinde dinleyicilere Prof. Dr. Mete Özcan, Prof. Dr. Ahmet Ayar'ın akademik hayatı hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Ahmet Ayar, İnönü Üniversitesinin seçkin ve çağdaş bir üniversite olduğunu söyledi. Davet edildiği için mutlu olduğunu belirten Ayar, şunları ifade etti:

“İnönü Üniversitesi Türkiye'mizin güzide eğitim kurumlarından bir tanesi ve bu rolünü çağdaş usullere göre yapmaya devam ediyor. İçinde bulunduğumuz mekânın teknolojik imkânları, bu mekânlarda bizleri ağırlayan hocalarımızın akademik kalitesi, dostluk, kişilik, misafirperverliğini ödemek mümkün değil. Böyle bir çatı altında davet edilmiş olmanın heyecanıyla dünyanın geleceğinde yer alacak siz gençlere hitap edebilmek de çok güzel.”

Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunan Ahmet Ayar, zamanı etkin bir şekilde kullanmalarını istedi ve şu şekilde devam etti:

“Kariyerinize şöyle başlayabilirsiniz: ‘Ben nerede olmak istiyorum? Neleri hayal ediyordum? Neleri hedefliyorum? Neleri başardım? Nerelere geldim? Başardım mı? Strateji mi? Hatalar mı? Kader mi beni buraya getirdi? İçindekilerle mevcut durum nedir?' demelisiniz. Bu konuyla alakalı daha profesyonellerin sunacağı bilgilere tavsiyelere dikkat etmelisiniz. Kendi stratejiniz ile belki benim bugün geri dönüp satın alamayacağım zamanı çok daha etkin kullanır ve dünya için örnek olan kariyerle bu zamandan sonraki nesillere seslenebiliriz.”

Söyleşi, plaket takdimi ve soru cevap ile son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme