Bitki Koruma Ürünleri Bayi Veya Toptancılık Sınavı

BKÜ Bayilik Sınav Duyurusu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 24 Kasım 2024 Pazar günü saat 10:00'da Ankara'da yapılacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık yazılı sınav hükümlerine göre sınava girecek adaylar;

-Ziraat Mühendisi

-Eczacı

-Kimya Mühendisi

-Kimyager

-Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisi

-Tekniker (bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş)

-Ziraat Teknisyenliği

Bölümlerinden birinden mezun olmak gerekir.

Sınavla ilgili uygulama takvimi aşağıya çıkarılmıştır.

1- 09 Ekim 2024 ile 15 Ekim 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması aracılığıyla yapılacaktır.

2- Sınavın ilanı, sınava başvurular başlamadan önce www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

3- Sınava girecek adaylar 09-16 Ekim 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 1.700,00 TL sınav ücreti yatırılacaktır.

4- Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacakları başvuruda girilmesi gerekli tüm bilgileri doğru ve eksiksiz girmeleri gerekmektedir.

5- Sınav başvurusunda bulunan adaylar, başvuru esnasında girdikleri bilgilerin doğruluğundan kendileri sorumlu olacaktır. Posta yolu ile başvuru alınmayacak, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmeyecektir. Sadece Elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacaktır.

6- Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi, sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacak kılavuz da yer alacaktır.

7-BKÜ Bayi ve Toptancılık sınavı 24 Kasım 2024 Pazar günü saat 10:00 da Ankara'da yapılacaktır.

Bülten

Bakmadan Geçme