Büyükşehir Belediyesi Semt Konaklarında 1200 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Büyükşehir Belediyesi Semt Konaklarında 1200 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, yeni eğitim-öğretim dönemine ‘Merhaba' dedi.
2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler için okullarda ve kurs merkezlerinde ders zili çaldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri'nde ücretsiz olarak öğrenim gören öğrenciler de derslere başladı. Eğitim ve öğrenim alanındaki hizmetleriyle göz dolduran Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da öğrencilerin eğitim ve öğrenimine katkı sağlamak için Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda 1.200 öğrenciye eğitim-öğretim imkânı sunuyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri'nde ücretsiz olarak öğrenim gören 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri için Kernek Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı, Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi ve Yeşiltepe Eğitim Merkezlerinde 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başladı. Ağırlıklı olarak bursluluk ve LGS sınavları için öğrenim gören öğrenciler, Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde aynı zamanda değerler eğitimi, sosyal ve sportif etkinliklerle de eğlenceli bir öğretim süreci sürdürüyor.
AKADEMİK DESTEKLER, ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu hizmet, gençlerin ve çocukların nezih, güvenli, modern ve donanımlı ortamlarda eğitim görmelerine imkân sunuyor. Öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde ders çalışırken aynı zamanda kişisel gelişimlerine katkı sağlayan atölye çalışmaları ve etkinliklere de katılma imkânı buluyor.
Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde verilen akademik destekler, sınavlara hazırlanan öğrenciler için büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde çalan ders zili, yalnızca bir eğitim sezonunun başlangıcı olmadığı gibi aynı zamanda Malatya'nın geleceğine atılan sağlam adımları da simgeliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki özverili çalışmaları, eğitimin topluma yayılmasını ve fırsat eşitliğinin de güçlenmesini sağlıyor.
ÖĞRENCİLER VE VELİLER EĞİTİMDEN MEMNUN
Semt Konaklarında eğitime başlayan LGS hazırlık öğrencilerinden Atakan Polat, “LGS'ye hazırlanmam gerekiyordu. Bunun için de bir kurs lazımdı. Araştırdık ve burayı buldum. Önce beni bir sınava aldılar ve sınavdan sonra kursa kabul edildim. Öğretmenlerimiz bize farklı dallarda eğitim veriyorlar. Bu imkanları bize veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İlk defa Büyükşehir Belediyesi'ne ait ücretsiz eğitimlerine katıldığını söyleyen Gülsüm Büyükyıldırım ise, “Bu ilk senem. Şu anda iyi gidiyor. Hocalarımızdan ve kurs ortamından memnunun” diye konuştu.
Kursiyerlerden Edanur Türkoğlu da 8. sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, “LGS dönemindeyim. Bu dönemde bu eğitimin bana katkısı olacağını düşünüyorum. Bu nedenle geldim. Bize bu katkıyı sağlayan belediye başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.
Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde verilen akademik desteklerden dolayı çocukları adına teşekkür eden velilerden Adem Gök, “Büyükşehir Belediyesi'nin bu eğitim imkânını çocuğumun sınıf arkadaşlarından duydum. Ardından Kernek Külliyesi'nde öğrenim görmeye hak kazandığı sınava tabi tutuldu ve başladı. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Gerçekten güzel bir hizmet” dedi.
Öğrenci velilerinden Mehmet Tombul da, “Oğlum 7. sınıf öğrencisi. Sosyal çevremizden bir sınav yapıldığını öğrendik. Oğlum girdiği sınavda başarılı oldu. İyi bir puan aldı. Burada ücretsiz eğitim alıyor. Büyükşehir Belediyemize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme