Çeyrek altın 5 bin lirayı geçti, kuyumcular yükselişin süreceğini düşünüyor!

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş artarak devam ediyor. Çeyrek altın 5 bin lirayı aşarken kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirtiyor.

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş artarak devam ediyor. Çeyrek altın 5 bin lirayı aşarken kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirtiyor.

Amerika Merkez Bankasının faizi düşürmesiyle altın fiyatlarının bir kez daha yükselişe geçtiğini ifade eden Batman'daki kuyumcular, bu durumun altına güveni daha fazla artırdığını söyledi.

Altın fiyatlarındaki yükselişin vatandaşları yatırım için kuyumculara yönlendirdiğini vurgulayan kuyumcu esnafı, altına talebin arttığını kaydetti.

Altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha fazla artacağı öngörüsünde bulunan kuyumcular, vatandaşları altına yatırım yapmaya çağırdı.

Eyüp Başaran

Altın fiyatlarının tavan yaptığını belirten kuyumcu Eyüp Başaran, "Bunun tek bir sebebi vardır, Amerikan Merkez Bankasının faizleri aşağı çekmesiyle ve bütün paranın onsa yönelmesiyle bu oldu. Artık dünya bir köy gibi olmuş. Ortadoğu savaşları da etkiliyor bunu. Ukrayna, Rusya savaşı da etkiliyor. Dünyadaki piyasanın dalgalanma sebeplerinden biri de bunlardır ancak son günlerde altındaki yükselişin yegâne sebebi Amerika'daki faizlerin aşağı inmesinden kaynaklanmaktadır." dedi.

"En güvenilir liman yine altındır"

Şu anda çeyrek altın fiyatının 5 bin 50 liralarda seyrettiğini aktaran Başaran, "Külçe altın 3 bin 60 bandında gidip geliyor. 22 ayar bilezik satışlarımız an itibariyle 2 bin 850'lerdedir. Altın çok yükselmiş. Allah evlenecek kişilerin yardımcısı olsun. Piyasa şu an dalgalı. Bir saat, bir saati tutmuyor. Şu an her şeye rağmen en güvenilir liman yine altındır. Dolara itibar gittikçe azalıyor. Bu gidişatla altının daha da yükseleceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Behçet Daş

"Altın fiyatları daha da yükselecek"

Altın fiyatlarının şu anda zirvede olduğunu belirten bir diğer kuyumcu Behçet Daş ise şunları söyledi:

"Faizler düşerse altın daha da yükselecektir. Altın yükseldiği zaman insanlarımız daha fazla altın almaya çalışıyor. Piyasa şu anda iyidir. Çeyrek fiyatı şu anda 5 bin 100 lira bandındadır, yarım 10 bin 200 civarındadır, bilezik fiyatı da 2 bin 850 civarındadır. Altına talep var. İnsanlarımız yavaş yavaş altın almaya başladılar. Altın fiyatları daha da yükselecektir. Altın 3 bin liraya dayandı. Bu şekilde giderse yılsonu gram bazında 3 bin 200, 3 bin 300 lirayı bulur. Kimin parası varsa altına yatırım yapsın. Yaparlarsa kârlı çıkarlar." (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme