Çocuk Üniversitesi Bilim Şenliği'yle Öğrencilere Yeni Yerinde Kapılarını Açtı

Çocuk Üniversitesi Bilim Şenliği'yle Öğrencilere Yeni Yerinde Kapılarını Açtı

Depremin zarar verdiği binasından Eğitim Fakültesi B Blok'a taşınan İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ya da bilinen ismiyle Çocuk Üniversitesinin yeni yerinde açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Çalışkan, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sağlam, Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Aziz İlhan ile Doç. Dr. Necati Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mehmet Ali Avşar, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Çocuk Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek Çocuk Üniversitesinin bugüne kadar önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Açılışı yapılan merkeze desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek şunları söyledi:

“İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ya da bilinen ismiyle Çocuk Üniversitesi, üstün yetenekli öğrencilerimizi eğitmek ve onları geleceğin bilim insanı olabilmeleri için onlara her türlü desteği vermeyi amaçlamaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz bizim en önemli paydaşlarımızdan biri. Merkezimizin kuruluşundan beri Milli Eğitim Müdürlüklerimizle işbirliği içerisinde faaliyetlerimizi yürütülüyoruz. Sürdürülen çalışmalar özverili bir şekilde devam ediyor ve deprem sonrası taşınan yeni yerinde faaliyetlerine devam edecek. Bu faaliyetlerin hem ilimiz için hem de ülkemiz için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bilim şenliğinin ise çok başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum.”

Prof. Dr. Baharçiçek, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek'in ardından konuşan Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu Bilim Şenliği'nin içeriği hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin keyifli bir hafta geçireceğini düşündüğünü söyleyen Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Günümüzde bilimsel ve teknolojik alanlardaki gelişimle birlikte eğitim alanında da yenilikçi eğitim uygulamaları gelişmektedir. Söz konusu uygulamalar, dijital eğitim, bilim, teknoloji mühendislik ve matematik alanında problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve mantıksal akıl yürütme gibi önemli beceriler kazandırmayı hedeflemektedir. Çocuk Üniversitesi olarak Bilim Şenliği etkinliği programı kapsamında da katılım sağlayan öğrencilerimize bir hafta boyunca dijital oyun tasarımı, web tasarımı, kodlama, yapay zekâ uygulamaları, STEM atölyesi ve akıl yürütme etkinliklerini kapsayan bir eğitim deneyimi sunmayı hedeflemekteyiz.”

Yaşaroğlu, son olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini okullarında da ziyaret edeceklerini belirterek topluma hizmet noktasında güzel bir katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek ve beraberindeki heyete atölyeler gezdirildi.

Bilim Şenliği kapsamında Çocuk Üniversitesi tarafından teknoloji ve beceri amaçlı kullanılan 4 atölye, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle buluştu.

60 öğrencinin davet edildiği şenlikte öğrenciler 20'şerli gruplar halinde Science, Technology, Engineering, Mathematics (STEM), kodlama ve akıl yürütme çalışmalarından yararlanabilecek.

Bilim Şenliği'nin ise 1 hafta süreceği öğrenildi.

Bülten

Bakmadan Geçme