Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Arapgir'de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Arapgir'de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlçe ziyaretleri kapsamında Arapgir'i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve beraberindeki Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Yağmur ve Hamit Karaoğlan, geçmiş dönem Yeşilyurt Belediye Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy ile birlikte ilk olarak Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Belediye Başkanları Gürbüz Bulut, Ramazan Erdem, İlçe Başkanı Muharrem Yedekci, Meclis üyeleri ve partililer tarafından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı'nda karşılandı. Burada partililer ile bir süre sohbet eden Ağbaba, partinin yürüttüğü çalışmalar ile ilgili Başkan Yedekci'den bilgi aldı. Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek muhtarlar ile mahallelerin sorunlarını Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şafak ile ilçe tarımı hakkında konuşan Ağbaba, Arapgir Şoförler Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan İlker Özan ile şoför esnafı ve Arapgir-Malatya yolunun sorunlarını konuşuldu.
Arapgir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şenol Sekizsu ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Urla'yı ziyaret eden Ağbaba ve beraberindeki heyet esnaf ve sanatkarların talep ve isteklerini dinledi.
İlçe merkezindeki ziyaretlerin ardından mahalle ziyaretlerine geçen Veli Ağbaba ve beraberindeki heyet sırasıyla Yaylacık, Ormansırtı, Koru, Çimen, Çaybaşı, Kılıçlı ve Sinikli mahallelerini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile sohbet edip sorun ve isteklerini dinledi.
Ziyaretler sırasında Koru Mahallesi'nde üzüm yetiştiricileri ile bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Haluk Cömertoğlu Köhnü üzümü hakkında, ‘'Dünya'nın en kaliteli olarak iddaa edilecek kadar içeriğe sahip yüzde 70 su oranına yüzde 70 kırmızı hücre oranıyla emsalleri içerisinde ayırt edici özelliğinden dolayı coğrafi işaret belgesi almış ArapgirKöhnü Üzümü. Dalında oldu Pazar bekliyor, bu pazar pazarcıların elinde küçük fiyat ve ayak oyunlarıyla küçültülmek isteniyor. Bugüne kadar emek vermiş, geleneğini sürdürmüş, bu bağları yüksek terbiye sistemiyle bu verime kavuşturmuşken, herkese buradan çağrım var. Bu üzüm sadece Arapgir'in değil Türkiye'nindir, ülkenin bir servetidir. Mutlaka bu üretici desteklenmeli ve pazarda mutlaka ArapgirKöhnü Üzümü tercih edilmeli ve desteklenmeli.
Dışarıdan Azerbaycan'dan getirdikleri gümrüksüz, vergisiz şaraplarla buradaki şarap fabrikalarının alımlarını kesenlere sesleniyorum, buradan gelmiş almış olsalardı üzümümüz bu kadar ayağa düşmeyecekti. Ama üretici bunları aşmak zorunda, üretici bunu üretirken pazarda karşılığı var diye üretti, bu karşılığını biz buradan seslenerek bende varım diye herkese duyuruyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme