Doç. Dr. Mehmet Altuğ'un Buluşu ABD'den Patent Aldı

Doç. Dr. Mehmet Altuğ'un Buluşu ABD'den Patent Aldı

Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Altuğ geliştirdiği Otomotiv Lastik Stoklama Sistemiyle uluslararası patent aldı.

Doç. Dr. Mehmet Altuğ “Otomotiv Lastik Depolama İçin Optimizasyon ve Otomasyon Modeli” başlıklı buluşuyla Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi'nden (USPTO) patent almaya hak kazandı.

Otomotiv Lastik Stoklama Sistemi olarak adlandırılan buluşla, otomotiv sektöründeki araçlarda kullanılan tüm lastiklerin stoklanması ve stok kontrolünün bir otomasyon sistemi aracılığıyla yapılması hedefleniyor.

Buluşla birlikte görüntü işleme teknikleri ve yazılımlarını kullanılarak lastiklerin çap, genişlik, vs. tüm boyutlarının otomatik olarak belirlenmesi amaçlanıyor. Lastiğin boyutunun belirlenmesinin ardından da lastiğin boyutlarına göre uygun raf konumuna yerleştirilmesi ve depoya ilk gelen lastiğin depodan ilk olarak çıkması isteniyor.

Lastik Stoklama Sistemi, her türlü deponun istenilen yüksekliklerine kadar ve farklı boyutlardaki tüm lastiklere, göre imal edilebilen, lastik rafı ve lastikleri bu lastik raflarına taşıyan lastik asansöründen oluşuyor. Ayrıca bu buluşla aynı hacimdeki depolara nazaran çok daha fazla araç lastiği kayıt altına alınacak ve araç lastiklerinin stoklanabilmesinin önü açılmış olacak.

Doç. Dr. Mehmet Altuğ'un “Otomotiv Lastik Depolama İçin Optimizasyon ve Otomasyon Modeli” başlıklı buluşuna Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi'nin resmi internet adresi https://ppubs.uspto.gov/pubwebapp/static/pages/ppubsbasic.html üzerinden patent numarası girilerek ulaşılabilir.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme