Esen,''Rezerv alanları, yerinde dönüşüm, güçlendirme ve konteyner sıkıntıları sürüyor

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, ‘Malatya'da depremin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen çok sıkıntılarımız var''dedi.
Özel bir restaurant da gerçekleşen toplantıda Esen,''Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde Malatya'da da büyük bir yıkım yaşandı. Deprem sonrası yaşanan sıkıntıların gündeme getirilmesi ve çözüm önerileri sunulması amacıyla bu konuya çözüm ve fikir üretmek adına bu platformu oluşturduk. Buradaki amacımız; şehrin gelişimine katkıda bulunmak ve şehrin dizaynına farklı fikirler vermek. Bu kapsamda da bütün inşaat gruplarını kapsayan bir oluşumu hayata geçirdik. 27 kişilik yönetim kurulumuzda 2 akademisyen, 2 hukukçu, 1 şehir plancısı, 1 jeoloji mühendisi, 1 makine mühendisi, 3 mimar, 10 inşaat mühendisi ve 7 müteahhit bulunuyor. Malatya'da depremin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen çok sıkıntılarımız var. Rezerv alanlarla başlayan, yerinde dönüşümle devam eden, güçlendirme ve konteyner sıkıntıları sürüyor. Biz bunları bilim ve hukuk çerçevesinde yapacağımız çalışmalarla çözüm önerilerini gerekli kurumlara ileteceğiz”dedi

Bülten

Bakmadan Geçme