Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Önlük Giyme Töreni Düzenlendi
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Önlük Giyme Töreni Düzenlendi
İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencileri için Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla Fen Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonu'nda “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.
Törene; İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekin İzgi, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin, Baymel Poliüretan ARGE Merkezinden Gülistan Kaplan, Sunar Şirket Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Erdoğan, İnönü Üniversitesi Kimya Bölümü Mezunu ve Veri Mühendisi Nilüfer Metin, Kimya Bölümü öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı
İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle başlayan beyaz önlük töreni, Kimya Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin'in açılış konuşmasıyla devam etti.
Prof. Dr. Seçkin kimyanın ortaya çıkış sürecinden bahsederek ilk çağlarda kimyanın bilimden daha çok sanat olduğunu ifade etti ve şu şekilde konuştu:
“Kimya ilk çağlarda bilimden çok sanattı. O çağlarda insan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan uygulamaları ortaya koymuştur. Simya dönemi filozof taşı hayat iksiri uygulamalarıyla ortaya çıkmıştır. 18. yüzyılda Fransız kimyagerler deneysel yapılar teorik prensipler ve terminolojide kimyanın görüşünü değiştirmişlerdir. Kimya 18. yüzyıl ortalarında İngiltere ve Amerika'da ayrı bir bilim dalı olarak okutulmaya başlamıştır. Ülkemizde, 1900 yılında kurulan Darülfünunda fen eğitimi başlamıştır.”
Prof. Dr. Turgay Seçkin, sanayileşmiş olan ülkelerin ekonomik ilerlemelerinde kimyanın öncü sektör olarak nitelendirildiğinin altını çizerek kimya sanayisinin hem yaşamımız hem de diğer sektörler için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Etkinliğin devamında konuşan Sunar Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Erdoğan, kendisinden bahsederek öğrencilerin gelecekte kimyayla ilgili iş alanında neler yapılabileceğine değindi ve “Mesleğinize saygınız olsun ve ne olmak istiyorsanız onu hedefleyin. İlaççı veya medikalci veya herhangi biri olmak istiyorsanız bunun üzerine detay araştırmacı olun. Bu konu sizi başarıya götürecektir.” dedi.
Baymel Poliüretan ARGE Merkezinden Gülistan Kaplan, 30 yıla yakın süredir kimya sektörünün içerisinde olduğunu söyleyerek kimya ile polimerlerden bahsetti ve aslında kimyanın her yerde olduğuna değindi
Son olarak konuşan Veri Mühendisi Nilüfer Metin, özgeçmişinden ve iş hayatından bahsederek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Tören gelen konuklar ve Kimya Bölümü öğretim üyeleri tarafından Kimya bölümü öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesi ve hediye takdiminin ardından son buldu.