Galatasaray Şampiyonlar Ligi En Büyük Başarısı

Galatasaray Şampiyonlar Ligi En Büyük Başarısı

Galatasaray şampiyonlar ligi en büyük başarısı denildiği zaman takımın çeyrek finale çıkmış olduğunu hemen ifade etmek gerekiyor.
Türk futbol tarihinde Avrupa maçlarında en iyi ve aynı zamanda en başarılı takımların başında Galatasaray geliyor. Sarı kırmızılı ekip ayrıca Şampiyonlar ligine en çok katılan ekip olarak da dikkat çekiyor. Buna dair merak edilen tüm detayları ise makalemizde anında görebilirsiniz.

Galatasaray 2001 – 2002 Şampiyonlar Ligi Başarısı
Galatasaray şampiyonlar ligi en büyük başarısı her zaman en fazla merak edilen konu olmasının yanı sıra bu takımın tarihinde iki kere çeyrek finale çıktığını ifade edelim. Bunlardan birisi Rumen teknik adam Lucescu zamanında yaşanmıştır. Galatasaray bu sezon D grubunda mücadele etmiştir. Burada yer alan takımlarla yapmış olduğu maçlarda çok iyi sonuçlar almıştır.
İlk olarak Monaco takımını kendi evinde 3-2 ile geçmesini bilmiştir. İkinci maçta ise deplasmanda Sturm Graz takımına 3 farklı yenilerek büyük bir şok yaşamıştır. Ancak daha sonra toparlanan takım kendi evinde İskoç temsilcisi Glasgow Rangers takımını 3-2 ile geçmiştir. Sarı kırmızılı ekip aynı takımla deplasmanda berabere kalmıştır. Monaco ekibine deplasmanda 4-2 yenilmesinin ardından son maçta Sturm Graz ile 2-2 berabere kaldıktan sonra gruptan çıkmıştır.
Galatasaray takımı bu sene 6 maçta toplamda 8 puan elde etmiştir. O dönemin formatına göre diğer grup müsabakaları başlamıştır. Burada yine 6 maç sonrasında 10 puan toplamıştır. Deportivo takımının ardından ikinci olmuştur. Bu grupta alınmış olan sonuçlar ise şöyledir;
● Galatasaray ilk maçında Milan ile deplasmanda berabere kalmıştır.
● Bunun ardından PSG takımını yenmiş ve aynı skoru Deportivo karşısında da almıştır.
● Sarı kırmızılı takım Deportivo'ya deplasmanda yenilmiş, Milan ekibini mağlup etmiş ve bunun sonrasında en son maçta PSG'ye yenilmiştir.
Bunların ardından Galatasaray takımı çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşmiştir. Buna göre ilk maç İstanbul'da oynanmasının yanı sıra bu maçı sarı kırmızılı ekip 3-2 kazanmasını bilmiştir. Ancak ikinci maçta yani İspanya'da rakibinden tam 3 gol yemiş ve elenmiştir. İşte bu sene gösterilen başarı takımın şampiyonlar ligindeki en önemli başarısı olarak dikkat çeker.
Galatasaray 2012 – 2013 Şampiyonlar Ligi Başarısı
Aynı zamanda en son spor haberleri denildiği zaman Fatih Terim önderliğindeki sezonu da unutmadan ekleyelim. 2012 yılında başlayan ve aynı zamanda 2013 yılında devam eden bu sezon içerisinde sarı kırmızılı takım tarihinde ikinci kez olmak üzere şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkma başarısını göstermiştir.
Yapılan kura çekimi sonrasında Galatasaray ilk olarak H grubu içinde yer almıştır. İlk maçında deplasmanda Manchester United takımına tek golle yenilmiştir. Sarı kırmızılı ekip ikinci maçında da Braga takımına evinde 2 golle yenilmiştir. Ancak daha sonra ekip toparlanmıştır.
Cluj maçında berabere kalarak ilk puanını almıştır. Bunun ardından aynı takımı deplasmanda 3-1 ile geçmiştir. Kendi evinde Manchester United takımını tek golle geçmesinin yanı sıra Braga ekibini ise deplasmanda 2-1 mağlup ederek son 16 içinde oynamaya hak kazanmıştır. Bu grupta takım toplamda 10 puan toplamıştır.
Galatasaray bu kategoride Alman ekibi Schalke ile eşleşmiştir. İlk maç İstanbul'da oynanmış ve 1-1 berabere bitmiştir. Bunun sonrasında ikinci maçta ise Galatasaray takımı 3-2 galip gelmesini bilmiştir. Böylelikle tarihinde ikinci kez çeyrek finale çıkmaya hak kazanmıştır.
Burada rakip yine Real Madrid takımı olarak dikkat çekmesinin yanı sıra sarı kırmızılı ekip İspanya'da 3 golle mağlup olmuş ve kendi evinde 3-2 yenmesine rağmen turnuvaya veda etmiştir. Galatasaray şampiyonlar ligi en büyük başarısı işte bunlardır. Şampiyonlar Ligi maç özetleri izlenme rekorları kırmıştır.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2023 – 2024 Sezonu
Son olarak son spor haberleriarasında sarı kırmızılı takımın bu sene organizasyonda sergilemiş olduğu performanstan da bahsetmek gerekiyor. Galatasaray Avrupa maçlarında her zaman daha iyi ve daha farklı bir şekilde oynamasından dolayı adından çok sık bir biçimde söz ettirmesini biliyor. Bunun en büyük kanıtı ise bu yıl A grubunda sarı kırmızılı takımın ortaya koymuş olduğu performanstır.
Buna göre Galatasaray takımı bu sene A grubunda ilk olarak kendi evinde Danimarka temsilcisi olan Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Bu maç şok bir skorla sona erdi ve geriye düştüğü maçta 2-2 berabere kalan Galatasaray bu sayede sadece 1 puan alabildi.
İkinci maçta ise Galatasaray deplasmanda Manchester United gibi dev bir takımla karşı karşıya geldi. Geriye yine düşen takım buna rağmen 3-2 gibi harika bir skora imza attı. Böylelikle gruptaki ilk 3 puanını da almış oldu. Sarı kırmızılı takım daha sonra ise Bayern Münih ile üst üste iki maç yaptı. Evindeki müsabakayı 3-1 kaybetti. Deplasmanda da 2-1 yenildi. Grubun bir diğer maçında ise Manchester United ile kendi evinde oynayan sarı kırmızılı takım 3-3 berabere kaldı. Buna göre son maç Kopenhag ile deplasmanda oynanacak. Buradan alınacak olan sonuç ise takımın kaderini belirleyecek.
Son puan durumu ise şöyle;
● Galatasaray takımı bu sene gruplarda çıkmış olduğu 5 maçtan sadece 1 tanesini kazandı.
● Buna göre 2 kere berabere kaldı.
● Sarı kırmızılı takım 2 defa da yenildi.
● Tüm bunların ardından temsilcimizin toplamda 5 puanı var.
Elbette atılan ve yenilen gollere baktığımızda rakip ağlara tam 10 gol gönderdiğini görmekteyiz. Galatasaray takımı kendi kalesinde ise 12 gol gördü. Lider Bayern Münih 13 puanda. İkinci ve üçüncü sırada Kopenhag ile Galatasaray gelirken puanları ise 5. Son sırada bulunan İngiliz temsilcisi ise 4 puanda. Temsilcimizin son maçı mutlaka kazanması gerekiyor.

Bülten

Bakmadan Geçme