Gelecekle İletişim Çalıştayı Sivas'ta Son Buluyor

Gelecekle İletişim Çalıştayı Sivas'ta Son Buluyor

Bu yıl ‘Kuruluştan Kurtuluşa, Kurtuluştan Kuruluşa' temasıyla gerçekleştirilen “ Gelecekle iletişim Çalıştayı” Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde son kez öğrencilerle bir araya geliyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından 12'nci kez organize edilen “ Gelecekle iletişim Çalıştayı” her sene olduğu gibi bu sene de keyifli anlara tanıklık etti. Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından ülkemize gelerek radyo ve televizyon bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu marifeti ile birlikte hareket edebilmeleri; Türkiye'nin uluslararası deneyiminin paylaşılması;öğrencilerle ilgili bir bilgi havuzu oluşturulması amacı ile 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen çalıştayda bu sene 20'ye yakın ülkenin öğrencileri yer aldı. Öğrenciler bu senenin teması olan “ Kuruluştan Kurtuluş'a, Kurtuluştan Kuruluşa” teması “Kurtuluş Savaşı'nın 100. Yılında Medya başlığı altında sunumlar gerçekleştirdiler.
İlk ayağı bünyesinde beş bin yabancı uyruklu öğrenci bulunduran Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Rektör Yavuz Ünal'ın katılımları ile gerçekleştirilen çalıştaydagelecekte iletişimci olacak gençlere, Türkiye'nin haklı davasının anlatılmasında ve savunulmasında büyük görev düşeceği mesajı aktarıldı.
İkinci etap olan Amasya Üniversitesi'nde ise Başkan Şahin,çalıştayın bu yılki 'Kurtuluştan, Kuruluşa...' temasının önemine değinerek sunumlarda,”Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde içinde bulunmuş olduğu zor şartlarda Osmanlı Devleti'nin bir bireyi olarak, bir komutanı olarak görevlendirilen Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin kuruluşa nasıl döndüğünü, bu dönemdeki medyanın önemi ve medyanın o dönemdeki rolünü ele alacığız. " bilgisini aktardı. Şahin,”O dönemin medyasını göz önünde bulundurduğumuz zaman gerçekten zor şartlarda yapılabilen, haber akışını sağlayabildiğini anlamak belki de güç olmayacaktır. Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansının yaptığı faaliyetleri unutmamak ve burada da anmak gerektiğini düşünüyorum. Bugün günümüze geldiğimizde modern Türkiye'nin imkanlarıyla iletişim, devletin ve devlet büyüklerimizin vermiş olduğu yetkiyle kurulan İletişim Başkanlığı, RTÜK, TRT ve gelişmiş yerli ve milli medyamızı da unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Her bireyin unutmayacağı gibi bizler 15 Temmuz gibi bir badireyi atlattık. O dönemde de belki de yeni bir Kurtuluş Mücadelesi veren Türk halkına yerli ve milli medyamızın vermiş olduğu desteği unutmamak gerekir. Buradan bütün medyamıza şükranlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi.
Çalıştayın son ayağı ise bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Kadı Burhanettin Salonu'nda düzenleniyor. RTÜK Üst Kurul Başkan Vekili Orhan Karadaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Valisi Doç.Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in açış konuşmaları ile gerçekleştirilençalıştayda öğrenciler Sivas'ın Kurtuluş Savaşı'ndaki rolü ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Sivas'ın yerel basınının milli mücadeledekirölühakkında akademik sunumlarda bulundular. Milli mücadelenin sesi olan medyadaki dezenformasyonun tarih içindeki önemini bir kez daha gözler önüne serdiler.
Çalıştayın ardından atölye çalışmaları ve kent gezisi düzenlenecek..

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme