Gençler Çevre Dostu Ulaşım İçin Malatya'da

Türkiye ulusal ajansı desteğiyle gerçekleşen 'Eco Friendly Transportation Is A New Fashion!- Artık Yeni Moda Çevre Dostu Ulaşım'

Türkiye ulusal ajansı desteğiyle gerçekleşen "Eco Friendly Transportation Is A New Fashion!- Artık Yeni Moda Çevre Dostu Ulaşım" başlıklı Erasmus gençlik değişimi projesi kapsamında farklı ülkelerden gençler Malatya'da bir araya geldi.

16-23 Eylül'de gerçekleşen ve Avrupa hareketlilik haftasını da kapsayan bu proje kapsamında İspanya, İtalya, Fransa, Polonya, Romanya ve Türkiye'den gençler ve çevre gönüllüleri bir araya geldi.

Projenin temelinde dünyamızdaki çevresel sorunların daha iyi anlaşılmasının olduğunu belirten katılımcı gençler, çevre dostu ulaşım seçeneklerinin yaygınlaştırılmasının dünyamızı daha güzel ve yaşanılır kılmak adına ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerini söylediler.

Proje kapsamında farklı atölye çalışmaları yapan gençler Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ'ı ziyaret ederek bilgiler aldılar. Trambüs İşletme Müdürü Fatih Ata, gençlere Malatya Büyükşehir Belediyesinin çevre dostu ulaşım konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Akabinde belediyenin Erasmus temas noktası temsilcisi Melike Pirinççi projeler konusunda belediyenin çalışmalarından bahsederek gençleri bilgilendirdi.

Ziyaretin devamında trambüsleri deneyimleyen gençlerin elektrikle gerçekleştirilen ulaşımın ne kadar çevre dostu olduğunu anlamaları da sağlanmış oldu.

Katılımcı gençler çevrenin korunması konusunda farklı atölyeler yapacaklarını ve ayrıca çevre dostu ulaşımın geliştirilmesi adına projeler geliştirerek Büyükşehir Belediyesiyle paylaşacaklarını ifade ettiler.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme