Gençler'den ABYB'ye Ziyaret

Malatya Girişimci Gençler Derneği Başkanı Mikail Ünsal ve yönetim kurulu üyeleri Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Malatya Girişimci Gençler Derneği Başkanı Mikail Ünsal ve yönetim kurulu üyeleri Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette derneğin faaliyetleri hakkında ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavukzurt'a bilgi veren Başkan Ünsal, “2023 yılından sonra Malatya girişimci gençleri, 44 tane Malatya'nın öz evladı genci ile kurulan bir dernek. Deprem döneminde yaklaşık 250 gönüllüsü ile birlikte tüm ST' lar ile ortaklaşa afad ve kızılay ile iş birliği yaparak depremzedelere yardım konusunda faaliyet geçmiştir.” Dedi.
Malatya Girişimci Gençler Derneği Başkanı Ünsal, yaklaşık 350 yerel esnaf ile birlikte bir yapılanma sürecine girileceğini açıklayarak, “Şimdide yaklaşık 300-350 yerel esnafı ile birlikte bir yapılanma sürecine girip bu şehrin kültürel değerleri ve ekonomik faaliyetler ekonomik ticaretler ve bu şehrin ticareti . Kültürel ve eğitim projeleri ve yine bu şekilde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz üzerinden çok ciddi bir şekilde spor eğitimleri. Bunların kurumlar arası diyaloglarını sağlayarak biraz daha hızlı bir şekilde koordine edip hayata geçirilmesini sağlamak. Esnafların birbirleri ile tanışıklığını sağlayarak ticari bağlarını güçlendirerek, ‘ eski usta çırak' ilişkilerine dayanan, ta köklere inebilecek derecede o yozlaşan giden kaybolan kültürlerimizi geri getirmek temel esaslarımızdan bazıları.” İfadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, “Gençlik bir yaşam dönemi değil, bir zihin durumudur. Şüpheniz, korkunuz, umutsuzluğunuz kadar yaşlısınız. Genç tutmanın yolu, inancınızı genç tutmaktır. Özgüveninizi genç tutun. Umudunuzu genç tutun. Gençlerin yetişmesine önem veriniz; çünkü bu yolda en küçük ihmal, ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder. Bu anlamda yapmış olduğunuz ve gerçekleştirmek için istişarelerde bulunduğunuz tüm projelerinizde yanınızda olacağız. Bilinmeliki Bir toplumun gençliği ne kadar sağlam ise, geleceği de o kadar sağlam olur. Gençlik bozulursa bozulan gençlik olmaz gelecek olur.Cumnhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözleri ile ziyaretinizden dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz” şeklinde konuştu.
Ziyarete Başkan Yardımcısı ;Furkan Şen,Yönetim Kurulu Üyesi;Ramazan Özdoğan, Kadın girişimciler kurulu başkanı;Kübra Arıkboğa'da eşlik etti.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme