Hemşirelik Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Hemşirelik Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sağlam, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Selver Ünsal ve Hemşirelik Fakültesi akademik ve idari personelleri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezun öğrenciler adına Damla Demir yaptı. Demir, kendisine bu yolda güç ve ilham veren hocalarına teşekkür ederek şunları söyledi:

“Hepimiz biliyoruz ki hemşirelik sıradan bir meslek değil bir tutkudur. Hemşirelik bilimle sanatı harmanlayan, bilgiyle sevgiyi bütünleştiren sabırla şefkati yansıtan bir meslektir. Bizler bu mesleği seçerken sadece iş yapmak için değil, insanlara umut olmak için seçtik. Bizler bu mesleği öğrenirken sadece kitap okumakla değil, uygulama yapmakla da öğrendik. Bizler bu mesleği uygularken sadece kurallara göre değil, vicdanımıza göre de uygulayacağız. Bizler eğitim sürecimiz boyunca pandemi ve büyük depremler gibi afetlerde hemşirelik mesleğinin ne kadar kritik ve hayati olduğunu gördük. Aynı zamanda hemşirelik mesleğinin ne kadar değerli olduğunu da gördük.”

Daha sonra konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, Hemşirelik Fakültesi'nin sağlık kurumlarında hemşirelik ihtiyacının karşılanmasında ve hemşirelikte akademik altyapının oluşturulmasında önemli katkılar sağladığını belirtti. Donanımlı hemşireler yetiştirdiklerini ifade eden Aylaz “Lisansüstü eğitimle Türkiye'nin her yerine özelliklede doğudaki üniversitelerin hemşirelik eğitiminin güçlenmesinde akademik eleman yetiştirmekteyiz. Amacımız her zaman insanlığın en önemli ihtiyacı olan sağlık ihtiyacını karşılayacak araştırmacı, sorgulayan, paylaşan, uygulayan sonuçları değerlendirebilen, değişime ve gelişime ayak uydurabilen, kapasitesi yüksek nitelikli hizmeti sunan hemşirelik mensupları yetiştirmektir.” dedi.

Aylaz ayrıca covid-19 pandemi sürecinde ve asrın felaketi olan depremler sonrasında dahi öğrencilerin eğitimine ara vermeden hasta bireylere sağlık hizmeti sunduklarını dile getirdi. Aylaz, mezun olan öğrencileri tebrik ederek onlara başarı temennilerinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat da konuşmasında hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaparak şu bilgileri verdi:

“312'ye yakın bir öğrencimizi sağlık sektörüne kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşirelik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu söylüyorum. Hemşirelik gerçekten de tüm sağlık personelinde olduğu gibi hep özveriyle kendisinden bir şeyler öğrenerek hastasının sağlığına kavuşması için canla başla çalışan bir meslek gurubudur. Bu anlamda da sadece bir meslek değil fedakârlık üzerine kurgulanmış bir tutkuyu ifade eden bir meslektir.”

Konuşmasının devamında Hemşirelik Fakülteleri'nin misyonundan bahseden Akpolat “Hemşirelik fakültelerimize çok iş düştüğünü söylemek isterim. Biz Türkiye'de 17 hemşirelik fakültesi içerisinde bir fakülteyiz. Özellikle yüksek lisans ve doktora programlarında artık Türkiye'deki sağlık eğitmenlerine hoca yetiştiriyoruz. Bu anlamda yüklü bir destekte bulunuyoruz.” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından tören, hemşirelik öğrencilerinin saha ve klinik uygulamalarında yaşadıkları deneyimleri yansıtan video gösteriminin izletilmesinin sonrasında dereceye giren öğrencilere diploma takdimi ile devam etti.

Bölüm birincisi olan Esma Güneş'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, bölüm ikincisi olan Rana Temel'e Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, bir diğer bölüm ikincisi olan Damla Demir'e Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Medet Korkmaz, bölüm üçüncüsü olan Sema Aytaç'a ise Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erman Yıldız diplomalarını takdim etti.

Tören hemşirelik yeminin okunmasının ardından sona erdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme