İnönü Üniversitesinden Cumhuriyet'in 100.Yılına Özel Konser

İnönü Üniversitesinden Cumhuriyet'in 100.Yılına Özel Konser

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Yüzyıllık Destan: Cumhuriyet Konseri” adlı konser düzenlendi.

Konsere; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Çiftçi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası başlayan konser, Prof. Dr. Ali Ayhan'ın şefliğinde icra edildi. Yoğun ilginin olduğu konserde İnönü Üniversitesi Öğrencileri Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkıların yanı sıra 10. Yıl Marşı, 50. Yıl Marşı, 100. Yıl Marşı, Alay Marşı, Vatan Marşı, Atam, Şanlı Atatürk ve Gençlik Marşları seslendirildi. Ayrıca Çökertme, Türkiyem, Biz Atatürk Gençleriyiz eserleri de söylenen eserler arasında yer aldı.

Şef Ali Ayhan, Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiiri seslendirdikten sonra İzmir'in Kavakları şarkısını söyledi.

Burak Teke ise Atatürk'ün sevdiği Sarı Zeybek ve Şu Kışlanın Kapısında eserlerini söylerken Mızıka Çalındı şarkısını da Leyla Başkan dinleyicilerle paylaştı.

Seslendirilen eserler arasında Cumhuriyet'in anlam ve önemine atıflarda bulunulan ve daha önce basın yayın organlarında da yayınlanmış olan kısa video klipler izletildi. Konserde özellikle Azerbaycan halkı ve askerlerinin kahramanlığına dair olan video klip salonda duygusal anlar yaşattı.

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Orkestra Şefi Prof. Dr. Ali Ayhan'a ve koroya çiçek takdiminde bulundu.

Bülten

Bakmadan Geçme