İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı Yönetimi Basınla Buluştu

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı Yönetimi Basınla Buluştu

Başkan Yıldız basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"İYİ Parti Malatya İl Başkalığı görevine atanmam ve yeni yönetim kurulumuzun tanıtım toplantısına iştirak etmenizden dolayı teşekkür ederim.
Bilindiği üzere geçtiğimiz ay İl Başkanımız Hakan Yılmaz'ın istifası sonrasında İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Buğra Kavuncu'nun önerisi, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in olurları doğrultusunda İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Göreve atanmamın ardından hızla yeni yönetim kurulumuzu oluşturarak önümüzdeki yerel seçim süreci çalışmalarına başladık. Öncelikle sizlere yeni yönetim kurulu üyelerimizi tanıtmak isterim
Yönetim kurulumuzda alanında uzman genç isimlere yer vererek, sahada daha aktif çözüm odaklı politikaları uygulamayı hedefledik.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz ise şu isimlerden oluşmaktadır;

ADI SOYADI MESLEK SANAT
Serdar YILDIZ İş İnsanı
Mahmut SARITAŞ Eğitmen
Özden ŞAHİN Ev Hanımı
Ayşe SALMAN Ev Hanımı
Gülbenden BAŞAR Esnaf
Murat Özer Esnaf
Emircan EREN Avukat
Elif Sibel ÖZHAN Emekli
Ramazan KABAK Hakem
Taha Burak KORUYAN İş İnsanı
Ekrem MANDAL İş İnsanı
Aydın DERİN Emekli
Gülten TURFANDA Öğretmen
Halis Kaan PEKSEZER İş İnsanı
Ali KATAR İş İnsanı
Derya ÇEVİK Çalışan
Tayfun Düzenli Teknik Eleman
Hüseyin Keskin İş İnsanı
Yahya ALTAY Emekli
Mustafa Emrah Görgün Gazeteci
Enes Şahiner Elektrik Mühendisi
Sefa KARAKÜTÜK Ziraat Teknisyeni
Miraç EROL Esnaf
Ercan ŞAHİNGİL Muhasebeci
Recep SOLMAZ Teknik Direktör
Turgay ŞİRECİ Çalışan
Mehmet Arı Çiftçi
Erdal ERDOĞAN Çiftçi
Abfulvahap VURAL Emekli
Miraçhan İnanmaz Diş Hekimi
Dilara EROL İş İnsanı
Beray YILLIK Öğrenci
Ahmet ORHAN Mali Müşavir
Mehmet Ali DANACI Emekli
Altuğ Gürkan DEMİR Kamu Çalışanı
Lütfü OKUMUŞ Emekli
Asım EKİCİ Emekli
Bedriye UZUN Çalışan
İlhan HERDİLLİ Çiftçi
Sadık Enes ÇAĞLAR Avukat


“Kavgam Malatya” diyerek yola çıkıyoruz. Doğduğum günden bu günüme yaşamımın her noktasında adeta bir ekmek, bir tas su gibi canıma değer katan şehrimize ahde vefa bir emek borcum var. Bana arz edilen İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevim süresince de Malatya'mızın merkezinden en ücra noktasında yaşayan emekli, çiftçi, memur, öğrenci asgari ücretli, kadın, genç, yaşlı hiçbir ayrım gözetmeksizin her vatandaşımıza ulaşarak sorunlara çözüm üretmek, sıkıntılarını ilgililere aktarmak ve onların yaşam standartlarını yükseltmek adına elimi değil gövdemi taşın altına koyacağım. Hiçbir vesayete boyun eğmeden yalnızca Malatya'mızın refahı ve huzuru için çalışacağız. Tüm hemşerilerimiz emin olsunlar ki bir İYİ Parti neferi olarak tek kavgam Malatya olacaktır. Bu uğurda kadim şehrimizi kaderine terk edenlerin vurdun duymazlığına karşı, halkımızı bilinçlendirerek “ne de olsa seçilirim liderim var olsun” algısını yıkacağız. Kendilerini şehrin benliğinden üstün görerek seçmeni çantada keklik diye nitelendiren bu karanlık yapının sona ermesi için, Genel Başkanımız Meral Akşener'in önce milletim diyerek başlattığı cesurlar hareketi İYİ Partimizde Malatya kavgamızı sürdüreceğiz. Daha önceleri olmaz denilerek şehrimizin yalnız ve yoksullaşmasına sebep olan tüm algıları yıkacağız. Şehrin problemlerini ve şehrimizi yöneten idarecilerin ve milletvekillerinin Malatya'ya karşı takındıkları şımarık ve hasmane tavırları gerekirse Cumhurbaşkanına bizzat ileteceğiz. Gerektiği noktada cennet ülkemizin bağımsızlığı ve milli varlığına düşman olmayan her siyasi ve sosyal yapı ile bir ayara gelip aziz hemşerilerimizin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız.
Malumunuz şehrimiz pandeminin olumsuz etkilerini daha üstünden atamadan 6 Şubat deprem felaketi ile vatandaşlarımız acı dolu günler yaşamıştır. Depremde kayıp ettiğimiz tüm vatandaşlarımıza bu vesile ile bir kez daha Allah'tan rahmet, kalanlarına ve depremin tahribatını halen yaşan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sizlerin aracılığı ile iletmek isterim. İYİ Parti ailesi olarak depremin ilk gününden günümüze her daim hemşerilerimizin yanında olarak Genel Başkanımız Meral Akşener'in öncülüğünde Malatya'da her noktaya ulaşmaya çalıştık. Özellikle deprem sürecinde ilimizi sık sık ziyaret eden Genel Başkanımız Meral Akşener hemşerilerimizin acılarının paylaşılması ve azaltılması için büyük bir hassasiyet göstermiştir.
Bu büyük felaketin ardından 9 ay geçmesine rağmen özellikle Malatya'mızda depremin yaraları henüz sarılabilmiş değil. Hemşerilerimiz halen birçok konuda zorluklar yaşamaktadır. 21 yıldır ülkemizi yöneten, yaklaşık 30 yıldır da ilimizde ki yerel yönetim mekanizmalarına hâkim olan Ak Partili idarecilerin iş bilmez, liyakatten uzak, amatör uygulamaları nedeni ile çok kısa sürede çözüme kavuşması gereken ve toplumsal yaşam için hayati öneme sahip birçok sorun ne yazık ki çözülememiştir. Bu sorunların bir kısmını rakamlarla ifade etmek gerekirse;

6 Şubat depremlerinden bu güne Malatya TSO'ya kayıtlı kapanan şirket, şahıs firması ve kooperatif sayısı toplam 204'tür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin hazırladığı “Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışmasına göre Malatya'daki sigortalı özel sektör çalışanı 95 binden 71 bine geriledi. Bu da %25'lik istihdam kaybı anlamına geliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan listeye baktığımızda; depremin öncesindeki ay olan Ocak 2023 dönemi ile en son yayınlanan Eylül 2023 dönemi kayıtlı gelir vergisi mükellef sayısını karşılaştırdığımızda Adıyaman'da 158, Hatay'da 54 ve Kahramanmaraş'ta 862 artış gösterdiği, buna karşın Malatya'da kayıtlı bulunan mükellef sayısında ise Ocak- Eylül arasında 307 azalma olduğu görülmektedir.

Malatya'da 35 bin 680 ağır hasarlı bina bulunuyor. 133 bin bağımsız bölüm ağır hasarlı. Şuanda 18 bin civarında binanın yıkımı yapıldı. Yıkım seviyesi %51.

Malatya'da yıkılan ve ağır hasar alan bağımsız işyeri sayısı 27 bin 500

Malatya'da orta hasarlı bina sayısı yaklaşık olarak 2 bin 500 tane.

Malatya'da 74 noktadaki 28 bin 643 konteynerde 112 bin 454 kişi yaşıyor.

Malatya'da bu yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre %11,5 düşüş ihracat gerçekleşti. 2023 yılının ilk 10 ayında (Ocak-Ekim) 317 milyon 919 bin dolar ihracat gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde ise 359 milyon 307 bin dolar olarak gerçekleşmişti. Buna göre; Malatya'nın yılın ilk 10 ayındaki ihracat kaybı rakamsal olarak 42 milyon tutarında. Olduğu görülmektedir.


Yine deprem sonrası ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken binaların yıkımı bölgedeki diğer yıkımların çok gerisinde kalmıştır. Yıkım işlerinin yavaş ilerlemesi öncelikli olarak ulaşım sorunlarına sebep olurken toplumsal sağlığı da son derece olumsuz etkilemektedir. Uzmanların defaten uyarmasına rağmen yıkım ekiplerinin özensiz davranması asbest salınımını artırarak kanser vakalarına davetiye çıkarmaktadır. Maddi kaygıların ön plana alınarak enkazlardan demir ayrışımın yerinde yapılmasına yerel yöneticilerin bir türlü çözüm üretemediğini gözlemlemekteyiz. Aziz hemşerilerimize depremin yarattığı tahribatlar yetmiyormuş gibi birde aşırı toz ve asbest salınımından kaynaklı hastalıklara maruz kalmaları tarafımızca kabul edilebilir bir durum değildir. Yerel yöneticileri bu konuda uyararak derhal sert tedbirler almaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki sağlık yitirilince karşılığı olmayan tek değerimizdir. Bunun birde toplumsal boyutu düşünüldüğünde gelecekte tedavisi mümkün olmayan birçok hastalıkla hemşerilerimiz ne yazık ki baş başa kalacaktır.
Acı dolu günler yaşamamıza sebep olan deprem felaketinin bir diğer sonucu da barınma problemleridir. 21 yıldır kesintisiz ve artan bir güçle ülkeyi yöneten AK Partili idareciler bu konuda da vatandaşlarımızı mağdur etmeyi başarmıştır. Böylesine uzun süre iktidarda kalam başarısı gösteren bir siyasi oluşumun büyük felaket ve acil durumlarda hemen pozisyon alıp vatandaşların en az sorunla bu günleri atlatmasını sağlaması beklenirken ne yazık ki tam tersi olmuştur. Gerek deprem günü yıkılan binalar gerekse de kontrollü yıkımları süren binalarda ki hak sahibi vatandaşlarımızın yeni yerleşim yerleri 9 aydır hala netlik kazanmamıştır. Kimler TOKİ kimler yerinde dönüşüm kimlerde Emlak Konut projelerinden faydalanacak ne yazık ki halen belirsizliğini korumaktadır. Geçtiğimiz günlerde özellikle de Battalgazi ilçemizdeki hak sahipliği başvurularında yaşanan kaoslar vatandaşlarımızın yüküne yük katmıştır. Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığınca bir türlü koordine edilemeyen bürokratik işlemler ve ardından çok kısa tutulan itiraz süresi toplumsal öfkeyi adeta kabartmıştır. Kendi kıt imkânlarınca depremin yaralarını sarmaya çalışan mağdur vatandaşlarımıza hak görülen bu akıl almaz tavırları kabul etmedik ve gereken tüm tepkileri gösterdik. Sizlerin huzurunda bir defa daha belirtmek isterim ki İYİ Parti ailesi olarak şehrimize çöken bu karanlığı Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde Türk Güneşimizin aydınlığına kavuşturmak için hür ve müstakil politikalar geliştirmekteyiz.
6 Şubat Deprem Faciası, Malatya'mızın on yıllar içerisinde gelişen şehir kültürünü de enkazlar altında bırakmıştır. Şehrimizin tarihi ve kültürel birçok noktası yıkılmış, şehrin dokusu tahrip olmuştur. Tamda bu noktalarda uzun yıllar iktidarda ve Malatya'nın yerel yönetimler konusunda hemen her noktasına hâkim olan bürokrat ve siyasi aktörlerin vizyoner bir tutum sergileyerek şehrin gelecek yüzyıllarına damga vuracak yeni projeleri hızlıca hayata geçirmeleri beklenirdi ama maalesef bunlarda olmadı. Son günlerde yerel medya organlarınca paylaşılan “Malatya Yeni Şehir Meydanı” görseli, , bizlerde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Gerçek arazi şartları ve alt yapı sorunları göz önüne alındığında bu şekilde bir yapılaşmanın eskisinden beter sorunlara sebep olacağı aşikârdır. Bedesten benzeri ticari alanlar da hem yaya akımı hem de araç sirkülasyonu ne yazık ki hesap edilmemiştir. Depremden önce bile yaya ve taşıt trafiği konusunda yaşanan sorunlar hala hafızalarımızda ki yerini korumaktayken şehrin yeniden imarı için yapılan projede de yol akslarının dar ve yetersiz planlanması ilerleyen yıllarda daha büyük sorunlara sebep olacaktır. Proje henüz hayata geçmemişken buradan tüm saikleri uyarıyoruz, şehrimizi bu vasat, yaptım oldu diktasına teslim etmeyeceğiz. Aziz hemşerilerimize de buradan iletmek isterim ki İYİ Parti Malatya teşkilatı olarak yerel seçimlere çok güçlü hazırlanırken en önemli önceliğimiz şehrimizi vasata alıştıran bu karanlık düzeni sonlandırmak olacaktır. Malatya için gönül vermiş vatandaşlarımız müsterih olsunlar, İYİ Partililer olarak, Genel Başkanımız Meral Akşener'in sıklıkla dile getirdiği gibi sıtma ve ölüm arasında ki çaresizliğe son vereceğiz. Biz üçüncü yol olacağız.

Deprem ve yarattığı tüm sorunları ilk günden bugüne tek tek not ettik. Özellikle konteynır kentlerde yaşamak zorunda kalan hemşerilerimizin yaşadıkları sorunları çözümü konusunda da son derece önemli projeler hazırladık. Kış mevsimin başlaması neticesinde yaşam standartları giderek kötüleşen konteynır kent sakinlerimizin biran evvel kalıcı konutlara taşınması hususunda yerel yöneticileri her daim uyarmaktayız. Yerel seçim politikalarımızda en öncelikle hedefimizde bu husus olacaktır.
21 yıldır hâkimiyetini sürdüren iktidar saikleri şehrimizin tüm değerlerini alt üst etmişlerdir. Kayısımızdan, Malatyasporumuza kadar ülke çapında ilimize katma değer sunan tüm değerlerimiz ne yazık ki teker teker yitirilmiştir. İçimizi acıtan bir diğer husus ise ilimizde görev yapan üst düzey akademik bilim insanlarının görevlerinden teker teker istifa ederek Malatyadan ayrılmaya başlamaları olmuştur. Varlıklarına en çok ihtiyaç duyduğumuz şu zor günlerimizde bilim insanlarımızın adeta şehirle küsme durumuna getirilmesi tarafımızca kabul edilebilir bir durum değildir. Bilim insanlarımızın ihtiyaçlarının ve yaşadıkları zorlukların giderilmesi hususuna kör ve sağır kalan yerel yöneticilerin bu tutumlarından biran önce vazgeçmeleri gerekmektir. Akademik yaşamın olmadığı yerde vasatlık ve cehalet toplumsal yaşamı boğar. Hayatı yaşanmaz hale getirir. Özellikle İnönü Üniversitemizin yıllar içerisinde geldiği konumun yok olması tehlikesine karşı her platformda tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Yerleşke içerisinde zor şartlarda eğitim görmeye çalışan öğrencilerimizin de tüm sorunlarını yerinde gözlemledik. Yıkılan binaların yerine sözüm ona çözüm olarak sunulan çadırlarda, yemek ve benzeri ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalan tüm öğrencilerimizin bu sorunları biran önce çözüme kavuşturulmalıdır.
2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçim sürecinde tüm ilçelerimizde belediye başkan adaylarımızla cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Malatya'mızı tekrar yaşam kalitesi yüksek şehirler listesine dâhil etmek için çalışacağız. Ulu önderimiz ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün öncelikle genç nesillere emanet ettiği 100 yıllık sarsılmaz temeller üzerine kurulan cumhuriyetimizi daha müreffeh yarınlara taşıyacağız.
İlimizde İYİ Parti politikalarına gönül vermiş tüm üyelerimizle birlikte, Malatya'mız için yeni bir sayfa açıyoruz. Tüm bu vesile ile birlikte yeni yönetim kurulumuzun tanıtım toplantısına iştirak ederek bizleri onurlandıran tüm basın emekçilerimize içten teşekkürlerimiz sunarım.

Bülten

Bakmadan Geçme