Katipoğlu Basın Konteynırlarını ziyaret etti

Katipoğlu Basın Konteynırlarını ziyaret etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu bugün basın konteynırların ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Katipoğlu, İtfaiye Daire Başkanlığının Avrupa ile yarışır bir hale geldiklerini kaydederek, "İlinmiz'de on dokuz noktada 7/24 esası ile çalışıyoruz ve araç, ekipman ile nitelikli personel noktasında Malatya'nın Avrupa ile yarışır halde olduk, Belediyeden de gerekli desteği görüyoruz" dedi.

Malatya'da ağır hasarlı olup yıkılması gereken binalarda sulamanın kesinlikle yapılması gerektiği detayının ihalede bulunduğunu ifade eden Katipoğlu, "Enkaz kaldırma, yıkım çalışmaları devam ediyor. Bununla ilgili belirtmek istediğim nokta şudur, bizler bu işin içerisinde değiliz. Bu çalışmaları valilik yahut çevre şehircilik kurumları üstleniyor. Enkaz çalışmalarında sulama yapılması zorunludur. Sulama yapılmaması halinde o yerler ilgili kurumlara mutlaka bildirilmelidir. İtfaiye olarak bizim işimiz yangın söndürmek, yangın çalışma grubuyuz biz. Hemşerilerimizin de bu durumu bilmesini isteriz. Temmuz 2023'de 800 küsur yangınla karşı karşıya kaldık. Özellikle anız yangınları ve ağır hasarlı binalarda çıkan yangınlara dikkat çekmek istiyoruz. İlk olarak anız yangınlarına değinmek istiyoruz'' dedi.

Başkan Katipoğlu açıklamasında, "Bugün konteynerlerde kamuoyuna haber ulaştırmak için emek harcayan sizlerle bir aradayız. Burada kullanılan ürünler yangın sınıfı açısından çok tehlikeli ve çok kolay yanabilen malzemeler. Bu alanda hem size eğitim vermek hem de yangın söndürme cihazı bırakmak istedik. Size verilecek eğitimle birlikte olası bir yangın ihtimalinde müdahale şeklini bilmeniz, yangını söndürmenizde önemli rol oynayacak. Sizlerde bu şekilde bir talep gelmesi bizleri çok mutlu etti."ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme