Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği 8 Mart Basın Açıklaması

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği 8 Mart Basın Açıklaması

Kadın STK ve derneklerinin raporuna göre; ülkemizde sadece geçtiğimiz marttan bu yana 278 kadın cinayeti işlenmiştir. 2011 yılından bu yana uygulanmayan ve tartışmaya açılarak en son feshedilen İstanbul Sözleşmesi, kadın cinayetlerinin sebebi değil sonucudur. Hemen hemen her gün bir kadın öldürülürken bu kadınların öldürülmesinden çok; kadınların hayatı ve tercihlerinin sorgulanır hale gelmiş olması toplumda vehametin geldiği noktayı göstermektedir. Kadınların yaşam tarzlarından, tercihlerinden dolayı bu cinayetlerin kurbanı oldukları yönünde bir algı oluşturularak; buradan kadınlar üzerinden baskı ve kısıtlamalara zemin oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Kadınların sosyal ve siyasi hayattan dışlandığı, her tür cinsiyetçi ve ayrımcı söylem ve eylemlerin toplumun en alt mertebesinden en üst mertebesine kadar ısrarla hüküm sürdüğü, kadını sadece ailenin bir parçası olarak kabul ederek özgür ve eşit bir birey olduğu gerçeğinin göz ardı edildiği bu kültürel ve politik dayatmalardan bir an evvel vazgeçilmelidir. Ataerkil zihniyetin tüm kavramsallaştırmalarının ötesinde, kadının “varoluşu” onurlandırılarak yaşamın her alanında “toplumsal cinsiyet eşitliği” sağlanmalıdır. Cumhuriyet Devrimleri ve Kadın Mücadelesi ile çok zor şartlarda edinilen Kadın Haklarını korumak ve varlığına güç katmak herkesin görevidir.

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği olarak tüm kadınlar için “Hak, Hukuk, Adalet' mücadelemiz devam edecektir. Bizler birinci sınıf demokrasi ve insanca yaşam talebimizin ancak kadınların eliyle kurulacak bir gelecekle mümkün olduğuna inanıyoruz.

“Kurban” psikolojisinde değil; potansiyelinin ve gücünün farkındalığında olan her kadının, toplumsal değişim ve dönüşümün en büyük dinamiği olduğunu düşünüyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, emek mücadelesinde hayatını kaybeden kadınların aziz hatıraları önünde eğiliyor, kadınların şiddetten uzak, eşit ve özgür olacağı günlerde buluşmak ümidiyle; tüm kadınların haklı talep ve çabalarının karşılık bulmasını temenni ediyoruz.

Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Kadınlar!

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği

Yönetim Kurulu

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme