Malatya'da Av Sezonu 31 Ağustos'ta Başlayacak

Malatya'da Av Sezonu 31 Ağustos'ta Başlayacak

Türkiye'de 2024-2025 av sezonu 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege Bölgesi'nde (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale) ve Marmara Bölgesi'nde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) başlayacak. 24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde av sezonu açılacak.

Merkez Av Komisyonu, 2024-2025 av sezonunda kara avcılığına ilişkin usul ve esasları belirleyerek, bu kararları 14 Temmuz 2024 tarihli ve 32602 sayılı Resmî Gazete'de yayımladı. Buna göre, av sezonu açılış ve kapanış tarihleri, avlanma günleri, avlanmasına izin verilen hayvanlar, günlük av limitleri, yasaklı avlaklar, av dönüşünde taşınabilecek av hayvanı miktarı, avlanmada kullanılması yasaklanan araçlar ve mücadele amaçlı avlanma usulleri belirlenmiş durumda.


Av sezonu, belirlenen tarihlerde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Avlanma, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde yapılabilecek. Yaban domuzu ve 1. ile 3. Grup kuşların avı, ilave olarak Salı günleri de gerçekleştirilebilecek.

Avcıların avlanma hakkı elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye hesaplarına yatırmaları gerekiyor. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması'ndan (AVA) veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni alarak, genel ve devlet avlaklarında avlanabilecekler.

Avcıların, Merkez Av Komisyonu'nun Resmî Gazete'de yayımlanan 23 sayılı Kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur.

Bülten

Bakmadan Geçme