Malatya Kent Konseyi STK'lara Proje Yazma Eğitimleri Verdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitelerini arttırmak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitelerini arttırmak için Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansal veya eş finansal destekler konusunda farkındalığı arttırmak, proje yazma ve proje sunma becerilerini geliştirmek amacı ile “Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında Proje Hazırlama ve Proje Yazma Eğitimleri” verildi.
MABESEM Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Cumali Aydoğan ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, şehrin bütün dinamiklerinin şehrin yararına bir araya getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Batar, “Bu alanda Malatya Kent Konseyi olarak STK'ların hem kapasitelerinin geliştirilmesi hem de kentin sinerjisine güç katması açısından bir araya gelmeleri bizler için çok önemli. Malatya Kent Konseyi olarak kurumlar arası iş birliğini önemseyen bir anlayış ile bugün de Turgut Özal Üniversitemizle beraber sizlerin gelecekte AB hibe projelerinden daha çok faydalanmanız bununla birlikte şehrimizin sosyo-ekonomik sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamanız açısından sizlere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, alınan her farklı eğitimin kişiye getirisinin iş ve sosyal hayattaki önemine dikkat çekerek “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezimiz kamuoyuna fayda sağlayacak şekilde eğitim programları ve etkinlikler düzenlemektedir. Bu kapsamda bugün de burada AB Hibe programlarından faydalanmak için Malatya'da aktif bir şekilde çalışmalar yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile bir aradayız. Deprem sonrasında gerek ulusal gerekse de uluslararası hibe çağrıları programları arttı. Bizlerde bu kapsamda STK'larımızın bu süreçten doğru faydalanmaları için onlara destek olacağız” dedi.
AB Hibe programları ve proje yazma konusunda eğitim veren Malatya Turgut Özal Üniversitesi AB Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Akbulut, “Etkinliğimizin temel hedefi Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini tesis etmek, AB fonlarına proje yazma ve yürütme becerilerini geliştirilmesini ve bu alanda yetkinliklerinin arttırılmasını hedeflemektedir. İki kısımda tamamlanacak derslerimizin ikincisi 8 Kasım'da gerçekleştireceğiz” dedi.
Bir gün boyunca süren eğitim programında STK'lar Avrupa Komisyonu yapısı ve işleyişi, Küçük Ölçekli İşbirliği Projeleri, Stratejik Ortaklıklar Projeleri, Avrupa Politika Deneyimleri Projeleri, Merkezi Projeler, IPAIII Programı 2021-2027, Fon Başvuruları için Profil Oluşturma konularında bilgi sahibi oldular.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme