Malatya'nın Sahibi Sizlersiniz

Muhtarlar Günü Programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er:

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında bir program düzenledi.
Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Günü programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in yanı Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Muhtar Dernek Başkanları ve muhtarlar katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, her yıl Ekim ayının 19'unda kutlanan Muhtarlar Günü münasebetiyle gerçekleştirilen programda merkez ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Programda bir konuşma yapan Başkan Er, muhtarlık makamının vatandaşlar ile yerel yönetimin arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.
Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan Başkan Er, “19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak belirlenmiş ve muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, ülkemizin yönetim yapısının ve demokrasimizin temel taşlarından biri olan muhtarlarımızı onurlandırmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Sizlere şahsım ve Malatya Büyükşehir Belediyesi adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
‘GÖNÜL COĞRAFYAMIZ ATEŞ ÇEMBERİNE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA'
Filistin'de yaşanan katliamı kınayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Öncelikle Gazze'de şehit edilen Hamas lideri Yahya Sinvar'a Allah'tan Rahmet diliyorum. Allah Rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Şehadeti bizleri derinden üzmüştür. İslam coğrafyasını, gönül coğrafyamızı işbirlikçileri ile birlikte ateş çemberine çeviren emperyalistler, coğrafyamızda bizim insanlarımıza suikast düzenleyerek, bomba yağdırarak, çoluk çocuk, kadın erkek demeden katlediyorlar. Böylesine pervasız bir dünyada yaşıyoruz. Gönül coğrafyamıza sahip çıkalım. Ben buradan tekrar tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum” dedi.
“MUHTARLAR DEVLETİN SESİ VE ELİ”
Muhtarlık makamının önemine değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Muhtarlarımız, ülkemizde yerel yönetimlerin en temel yapı taşıdır. Vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelerdeki en yakın yöneticileri ve temsilcisi olan muhtarlarımız, mahallelerinin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini en iyi bilen kişilerdir. Mahallelerimizin her sokağına kadar hizmet götürebilmemiz, siz değerli muhtarlarımızın katkılarıyla mümkün olmaktadır. Malatya'mızda, 719 mahallemizde görev yapan muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız çıkarılan yasa ile birlikte muhtarlarımıza ne kadar önem ve değer verdiğini biliyoruz. Muhtarlarımız seçilmiş insanlardır. Muhtarlarımız o bölgenin temsilcileridir. Muhtarlarımız yerel yöneticilerin işlerini de kolaylaştırıyor. Mahalle sakinlerinin taleplerini bize ileterek onların yaşam kalitesini artırmak için sürekli çaba gösteriyorsunuz. Ekiplerimiz sahada cansiperane bir şekilde çalışıyor. Gönül ister ki bütün istekleri tek seferde karşılayabilelim. Allah'ın izniyle çok çalışarak istek ve talepleri öncelik sırasına göre sıralayıp üstesinden geleceğiz. Bizim birinci önceliğimiz her fırsatta söylediğim gibi depremin yaralarını sarmak ve depremde evlerini, işyerlerini kaybeden kardeşlerimizin evlerini ve işyerlerini en kısa sürede teslim etmektir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz ve biz yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
‘MALATYA'MIZIN ÖNCELİĞİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELECEKTİR'
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ilçe belediyeleri ve muhtarlarla uyum içerisinde olduklarını da belirterek, “Belediye Başkanlarımızla, Belediyelerimizle hiçbir parti ayrımı yapmadan uyum içerisinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz” dedi.
‘MALATYA'NIN SAHİPLERİ SİZLERSİNİZ'
Malatya'nın sahipsiz olmadığını vurgulayan Başkan Er, “Bizim tek hedefimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi aday gösterdi, siz Malatyalılar da bizi seçtiniz. Samimiyetimle söylüyorum tek hedefimiz Malatya. Malatya'nın sahibi Cumhurbaşkanımız, Malatya'nın sahibi bakanlarımız, Malatya'nın sahibi milletvekillerimiz, Malatya'nın sahibi valimiz ve Malatya'nın sahibi sizlersiniz, bizleriz. Gelin hep birlikte Malatya'mızı ayağa kaldıralım. Ben hepinize saygı ve sevgiyle muhabbetlerimi sunuyorum. Tekrar ‘Muhtarlar Günü'nüz kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
BABACAN; MAHALLELERİMİZİN SORUNLARINI MUHTARLARIMIZDAN ALIYORUZ
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen programa katılan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise yaptığı konuşmada, “Filistin'de, Gazze'de, Batı Şeria'da, Kudüs'te aslında 70-80 yıldır bu coğrafyada büyük bir sıkıntının içerisindeyiz. Cenab-ı Allah hepimize cesaret versin. Akılla yöntemle bu zulümlerin ortadan kalkması için uğraşma kararları versin. Bütün şehitlerimizin mekânları cennet, dereceleri âli olsun.
Değerli muhtarlarımız, Malatya 6 Şubat öncesi ve 6 Şubat sonrası tarih olarak ikiye ayrılıyor. 6 Şubat öncesi başka gündemlerimiz vardı. Takip ettiğimiz büyük projeler vardı. 6 Şubat'tan sonra ise bir yandan o projeleri takip ederken aynı zamanda başlı başına yeni bir şehir inşa etme gibi bir gündemimiz var. Bizim için 6 Şubat'tan önce devam eden büyük projeler neyse 6 Şubat tarihinden sonra da devam ettireceğiz. Mahallelerimizin sorunlarını muhtarlarımızdan alıyoruz. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, Malatya'nın sorunlarının çözümü için hep birlikte hareket ediyoruz. Herhangi bir parti ayrımı gözetmeksizin her ilçemize gidiyoruz ve muhtarlarımızla, hemsehrilerimizle görüşüyoruz. Sıkıntıları sorunları yerinde dinliyoruz” dedi.
Nikah Sarayındaki programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz ise vatandaşlara hizmet eden muhtarları tebrik ederek, “Öncelikle 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımıza hizmet eden bütün muhtar kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş bütün muhtarlarımıza rahmet diliyor, sizlere sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde görevler diliyorum. Halkımızın teveccühüne mazhar olmuş beş-altı dönem muhtarımız var. Bu başarıyı gösteren bütün muhtarlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” diyerek tüm muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme