Mevlid- i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası

Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Programı'na; Vali Seddar Yavuz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ,İl Emniyet Müdürü Arif Çankal Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu , İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde, Kernek Karagözlüler Cami Din Görevlisi İbrahim Furkan Varol tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu, Koro Şefi Abdulhamit Han'ın eşliğinde sunumunu gerçekleştirmesinden sonra İl Müftüsü Ramazan Dolu tarafından programın açılış konuşması yapıldı.
Programda Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında ; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin doğumu vesilesi ile Mevlidi Nebi ve Camiler, Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. İnsanlığın büyük bir buhran içerisinde olduğu ve çok büyük sorunlarla yüzleştiği, neredeyse kan ve gözyaşının özellikle gönül coğrafyamızda ve İslam coğrafyasında her gün aktığı ve hiçbir çağda bu kadar zulümün görülmediği acı ve kötü günlerden geçiyoruz.
Malatyalı kardeşlerim , böylesi zor zamanlarda hepimiz birbirimize sıkıca sarılmalıyız, ellerimizi ve gönüllerimizi birleştirmeliyiz.
Alemlere rahmet olarak gönderilen ve güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyen Hz. Peygamberimizin yaşamı , davranışları yani kısacası sünneti hepimiz için bir örnektir. Dolayısıyla çocuklarımıza mutlaka din eğitimi vermeliyiz. Çocuklarımıza mutlaka İslam'ı öğretmeliyiz. İyilik , erdemli davranışları arttırmaya, kötülükten, yanlıştan, başkalarının hak ve hukukunu ihlal etmekten sakınan ve bunu bir yaşam biçimi haline getiren nesiller için hepimiz uğraşmalıyız, gayret etmeliyiz.
O yüzden biz Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı 4-6 yaş okul öncesi eğitimini her gittiğimiz ilde destekliyoruz. İl Müftüsü ve tüm kaymakamlara da bu alanda daha fazla gayret gösterilmesi konusunda gerekli hassasiyetimi belirttim. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; milli teknoloji hamlesi bilişim ve teknoloji alanında gerçekleştirdiği devrim ile birlikte şu anda bizim dijital alanda da evlatlarımızı kendi kültür ve medeniyetimize uygun şekilde yetiştirecek materyaller üretmeye başladık. Ama henüz yolun çok başındayız Peygamberimize Salat - ü selam olsun İnşallah Onun verdiği mesaj doğrultusunda İslam dünyasındaki akan kan ve gözyaşı son bulur Ümmet birbiriyle olan sevgi bağlarını daha da güçlendirir. Bizlere de inşallah ona layık bir ümmet olma yolunda daha ciddi adımlar atmak nasip olur.” diyerek sözlerine son verdi.
Program Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin “ Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası “ konulu konferansını verdikten sonra plaket takdimi ile son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme