MHP Şırnak İl Başkanı Tatar'a Ziyaret

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçın, Şırnak'da bir dizi incelemelerde bulundu.

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçın, Şırnak'da bir dizi incelemelerde bulundu.
MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ve yönetimini ziyaret eden, Yalçın Şırnak ile ilgili ve akabinde cumhur ittifakı ile ilgili MHP Şırnak'tan bilgi aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar, göreve geldikleri günden bu yana hem üye sayılarını hemde ilçe kongrelerini yaptıklarını açıkladı. Başkan Tatar," Anadolu Basın Yayın Birliği Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.MHP Şırnak İl Başkanlığında kısa dönem oldu göreve başlamam. Bu dönem içerisinde özellikle Beytuşşebap,İdil ve Silopi'de ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik.Bu ilçelerimizde bilinmeliki 16 yıl sonra ilk defa kongre heyecanı yaşadık.Ve akabinde Cizre'de muhteşem bir kongreye şahit olduk. Tatar ailesi Şırnak'ta köklü ailelerdendir. 21 Şehidimiz var tatar ailesi olarak. Tatar ailesi yıllardır devletine milletine bağlı, terör örgütü PKK 'ya her zaman karşı oldukları gibi yok etmek için canımızı siper ettik." ifadelerini kullandı.
Şırnak'ta devletin tüm kurumları ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Tatar, " MHP Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in bir sözünü hatılatmak isterim.. "Adam gibi adam olan doğal dürtüsüyle değil, aklıyla, kalbiyle, fikriyle, imanıyla, cesaretiyle hareket edendir. Bu hareket bir kez başladı mı durmak, durdurulmak nedir bilmez, böyle bir ihtimal tanımaz. Hamd olsun, muazzam millet hareketi devrededir. Bu da Cumhur İttifakı'dır." Liderimizin emrinde Şırnak'ta Cumhur İttifakının muazzam bir şekilde devam ettiğini söyleyebilirim.Dediğim gibi tüm kurumlarımız ile iyi ilişkiler içerisindeyiz ve Şırnak İlimizi Cumhur İttifakında lider bir şehir yapmak için canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz."dedi.
Şırnak'lı Kahramanlar İle Devletimiz el ele diyen Tatar,Ali Balkan Metel'in harika yazısını bizlerle paylaştı. "Şanlı AY-YILDIZ 'lı BAYRAK ile VATAN 'a sahip çıkmanın iki bedeli vardır. Biri ŞEHADET diğeri ise GAZİLİK 'tir. Kahraman,tüm Güvenlik Güçleri,ülkemiz düşmanı devletlerin,içimizdeki piyonları ile yaz,kış,gece, gündüz gözetmeksizin yirmi dört saat görev yaparken, mücadelenin doğal sonucu ,tüm milletimizi derin üzüntüye düşüren,malesef ŞEHİT ve GAZİ 'lerimiz olmaktadır. İşte,bu vatan mücadelesin de hain PKK terör örgütüne kahramanca karşı çıkıp"VATAN ve BAYRAK bizim için namustur" diyebilen,Şırnak 'lı asil canlarımızda ,mücadelede Devletimizin yanında omuz, omuzadır.ŞIRNAK 'ta yıllardır hain terör örgütüne karşı hiç bir taviz vermeyen asil aileler vardır. Bu sebeple hain soysuz örgütün hedefi olmuşlar ve bir çok şehit ve gazi vermişlerdir. Bu vatan evladı aileler,ŞIRNAK'ın şeref ve namus timsalidirler.TATAR ailesi,ZEYREK ailesi, Beytül- şebap 'tan ÖTER ailesi,Cizre den PAGE ailesi,Silopi 'den SALUCİ ailesi,ŞENOBA ve ULUDERE 'den BABAT aşireti düşmanla yaptkları mücadele sonucu ŞEHİT ve GAZİLER vererek toprağına,namusuna,ve Bayrağına sahip çıkmaları karşılığında,örgütün hedefi olarak bedel
ödemişlerdir. HAZIM BABAT 'ta ,BABAT AŞİRETİ 'nin lideridir. Kendisi gerçek bir kahramandır. Başta babası FERHAN BABAT amcamız olmak üzere ailesi Otuz şehit yüzlerce gazi vermiştir. ŞENBOBA BELDESİ'ndeki,ŞEHİTLER ABİDESİ çok anlamlı bir yapıt olup,terörle mücadelenin gerçek bir kanıtıdır. Bu VATAN ve BAYRAK mücadelesinde ŞEHİT düşen kahraman kardeşlerimize CENAB -I ALLAH 'tan rahmet GAZİLERİMİZE Saglıklı uzun ömürler dilerim.TÜM ŞIRNAK KAHRAMANLARINA SELAM OLSUN.
ALİ BALKAN METEL***EM. DEVLET. ME
Misafirperverliklerinden ve güler yüzlerden akabinde hoş kokulu ülkü dolu sohbetten dolayı teşekkür eden ABYB Malatya Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçın, "Şırnak, eski adıyla Şehr-i Nuh , Doğu Anadolu Bölgesi'nde Şırnak ilinin ve merkez ilçesinin yönetim merkezi olan şehirdir.
Şırnak, tarihsel olarak çok eski bir geçmişe sahiptir. Şehrin geçmişi Kâtip Çelebi'nin 17. yüzyılda yazdığı 'Seyahatnâme' ve tarihî rivayetlere göre Nuh Tufanı öncesine dayanır. Bu rivayetlere göre Cizre, tufandan sonra ikinci kez Nuh ve oğulları tarafından inşa edilirken Cizre'nin kızgın sıcağından korunmak için Şırnak, yazlık ve yaylak olarak inşa edilmiştir.
Şırnak, Nuh'un gemisi kalıntılarının olduğu öne sürülen Cûdi Dağı'nın kuzeyinde 'Şehr-i Nûh' adıyla kurulmuş, önceleri "Şerneh", daha sonraki yıllarda ise "Kürdara Şırnak" adını almıştır. Şırnak, tarihte birçok önemli devletin başkentini kendi topraklarında barındırmıştır. Aynı zamanda Guti (Qurtie) imparatorluğunun başkenti olan "Bajarkard", Silopi ilçesi topraklarındadır. İl sınırları içinde bulunan Cûdi Dağı'nın isminin Gutilerden geldiği düşünülmektedir. Şırnak İlimizin her geçen gün Belediyenin çalışmaları sonucu devletin Şırnak İline gösterdiği teveccüh ile daha da gelişeceğine inanıyorum.. Bu doğrultuda çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.
Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçın ise, "MHP Şırnak'ta Halil Tatar Başkan ile hakikaten büyük ivme kazanmış durumda. Halkın MHP'yi teveccüh etmesi sevindiricidir. MHP Türkiye'de köklü bir parti olmasına karşılık, her zaman vatan ve milleti herşeyden öte tutan bir siyasi dava partisidir.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bey'in özlü bir sözünü her daim her kesimde hatırlatırım. ' Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız,ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz.' Bundan dolayıdır ki MHP Türkiye'de her daim varolması gereken ve varolacağına inandığım dava partisidir. Beş bin şehidin kanları ile sulanmış dualı bir partidir. Sizlere bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme