MTÜ Sivil Havacılık alanına katkılarına devam ediyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Sivil Havacılık alanına katkılarına devam ediyor.

Bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulunda Havacılık Yönetimi Bölümü, Akçadağ Meslek Yüksekokulunda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunda İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programları bulunuyordu.
Malatya Turgut Özal ÜniversitesiSürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜSEM), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen, “İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” ni almaya hak kazandı.
Daha önce SHGM Yetkili Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu olan Sürekli Eğitim Merkezi bu yetkilendirme ile birlikte bünyesinde, eğitim verme lisansı olan akademisyenler tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü talimatına uygun olarak İHA-0 ve İHA-1 insansız hava araçları eğitim sertifikası da verilebilecek.
Sürekli Eğitim Merkezi tarafından alınan bu yetki Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyor.Bu yetkiyle ilimizde ve bölgemizde yaşayan, insansız hava araçlarına ilgi duyan ve ticari olarak kullanmak isteyen herkes bu eğitimden yararlanabilecek.
Teorik ve pratik olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilecek İnsansız Hava Aracı Eğitimlerinde; İHA-0 için en az 12 yaşında olmak, İHA-1 için de en az 15 yaşında olmak şartı bulunuyor. Eğitimlerle birlikte İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitimi alan pilotların; profesyonel yaşamda mesleki gelişmelerini desteklenmesi, İHA ile yürütülecek uçuş operasyonları için gerekli olan resmi İHA Pilotu Sertifikası (Ehliyeti)'ne sahip olmaları, İHA ile ilgili teorik ve pratik eğitimler ile temel havacılık bilgilerine sahip olmaları, İHA-0 ve İHA-1 kategorideki İHA uçuş operasyonu sırasında gereklilikler ve süreç hakkında bilgi sahibi olmaları, Uçuş Simülatörü ve İHA'lar ile yapılacak pratik uygulamalar ile de katılımcılara İHA uçuş deneyimi kazandırılması amaçlanıyor.
İHA talimatında, İHA-0 (azami kalkış ağırlığı 500 gr (dahil)-4 kg. aralığında olan İHA'lar) ve İHA 1 (azami kalkış ağırlığı 4 kg. (dahil)-25 kg aralığında olan İHA'lar) kategorisindeki hava araçlarını ticari amaçla kullanacak pilotların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Uçuş Eğitim Organizasyonları tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak ilgili sertifikaya sahip olması gerekliliği belirtiliyor.
Sürekli Eğitim Merkezi (MTÜSEM) tarafından açılacak eğitimlere ilişkin kontenjan, tarih ve diğer gerekli bilgilere ulaşmak ve kurs kayıt işlemleri içinhttps://mtusem.ozal.edu.tr adresinin ziyaret edilmesi gerekiyor.

Bülten

Bakmadan Geçme